2010 m. lapkričio 12 d.
Nr. 82
(1867)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Kai nešoka pagal rusų dūdelę Kodėl Lietuvos rusų sąjunga nemėgsta

Lietuvos tautinių bendrijų tarybos pirmininko?..

Gintaras Visockas

Lietuvos tautinių bendrijų
tarybos pirmininkas
Mahiras Gamzajevas
Autoriaus nuotrauka

Lietuvos rusų sąjunga paskelbė politinį pareiškimą, kuriame kritiškai įvertina Lietuvos tautinių bendrijų tarybos (TBT) pirmininko Mahiro Gamzajevo veiklą.

Tenka pripažinti, kad tai itin keistas Lietuvos rusų sąjungos žingsnis. Pareiškime skelbiami pikti priekaištai tiek sėkmingai TBT vadovaujančiam M. Gamzajevui, tiek valstybinėms ir visuomeninėms Lietuvos struktūroms, kurios palaiko dabartinį TBT vadovą. Žodžiu, Lietuvos rusų sąjungos kritikos susilaukia ir TBT pirmininkas, ir visi, kurie TBT pirmininką laiko lojaliu Lietuvos valstybės piliečiu, nuoširdžiai besirūpinančiu Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų reikalais ir tuo pačiu nepamirštančiu Lietuvos interesų.


Kai nėra teisingumo, nėra ir ekonominės pažangos

Neringa Venckienė
Lolitos JABLONSKIENĖS nuotrauka

Per pastaruosius dvejus metus teisėja Neringa Venckienė patyrė daug išbandymų: kai kurių savo kolegų spaudimą, kai kurių aukšto rango valstybės pareigūnų bei prokurorų abejingumą tiriant rezonansinę pedofilijos bylą. Vykdoma ir prieš N. Venckienę nukreipta šmeižto kampanija bulvarinėje spaudoje ir kai kuriose televizijos laidose, organizuojamose įtakingos prodiuserių bendrovės. Spalio 15 dieną jos likimą turėjo lemti teisėjų drausmės teismas, tačiau šis posėdis atidėtas. Beveik neabejojama, kad N. Venckienė bus pašalinta iš teisėjos pareigų ir įsitrauks į politinę veiklą. Ši teisėja – šių metų pavasarį nužudyto kovotojo su pedofilija Drąsiaus Kedžio sesuo. Prieš dvejus metus D. Kedys kreipėsi į teisėsaugą dėl mažametės dukrelės seksualinio prievartavimo. Jis sužinojo, kad mažoji Deimantė buvo prievartaujama, ir su tuo tikriausiai susijusi ir Deimantės motina – D. Kedžio draugė L. Stankūnaitė. 2008 metų lapkričio mėnesį pradėta tirti rezonansinė pedofilijos byla ilgai vilkinta, vėliau prasidėjo akivaizdūs bandymai bylą numarinti. Nors buvo pateikiamas tam tikrais faktais paremtos įtikinamos prielaidos, kad Lietuvoje tikrai egzistuoja įtakingų pedofilų klanas, tačiau tyrimas beviltiškai užstrigo. 2009 metų spalio 5 dieną Lietuvą sukrėtė žinia – Kaune nužudytas teisėjas Jonas Furmanavičius ir su juo susijusi Violeta Naruševičienė. J. Furmanavičiaus pavardė buvo minima pedofilijos byloje, tačiau jo atžvilgiu taip ir nebuvo pradėtas tinkamas tyrimas, nes jį užstojo įtakingi prokurorai. O L.Stankūnaitės sesuo V. Naruševičienė turėjo kiek vyresnę dukrą, kurią irgi prievartavo įtakingi pedofilai. Su teisėja Neringa Venckiene apie pedofilijos bylos eigą, apie D. Kedžio nužudymo aplinkybes, apie skandalingą vaikų teisių apsaugos kontrolierės E. Žiobienės veiklą kalbasi „XXI amžiaus“ laikraščio žurnalistas Giedrius Grabauskas-Karoblis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija