2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Su 60-mečiu pasveikino dekaną

Kanauninkas Jonas Paulauskas
su bažnyčios choro vyrų grupe

Po šv. Mišių, su pasveikinti
atvykusiais kunigais

 Gargždai. Lapkričio 7-ąją, sekmadienį, į Sumos šv. Mišias žmonės rinkosi su gėlėmis. Mat lapkričio 10-ąją parapijos klebono Gargždų dekanato dekano kanauninko Jono Paulausko 60-metis.

Kanauninkas J. Paulauskas  gimė 1950 m. lapkričio 10 dieną Centralnij Chazan kaime, Sibire. 1957 metais su tėvais iš tremties sugrįžo į Tauragę. 1970 metais buvo paimtas į sovietinę kariuomenę, grįžęs dirbo Tauragės MSV. 1974 metais įstojo į Kauno tarpdiecezinę kunigų seminariją, o 1979 m. gegužės 27 dieną įšventintas kunigu. Padirbęs keliose parapijose vikaru, 1988 metais iš Papilės klebono pareigų buvo paskirtas Gargždų parapijos klebonu. Čia teko ne tik klebono, bet ir statybininko pareigos, nes parapija turėjo tik mažą medinė bažnytėlę. 1989 metais buvo pašventintas kertinis naujos bažnyčios akmuo, o per 1992 m. Kalėdas vyko bažnyčios konsekracija. Gargždų parapijos klebonas keletą metų aptarnavo Jokūbavo parapiją ir rūpinosi ten pradėtos statyti bažnyčios užbaigimu. Kapitaliai atnaujintos Mikoliškių šv. Juozapo bažnyčia, Vėžaičių šv. Kazimiero šventovė, kurios rektorius yra kan. Jonas Paulauskas. 2001 lapkričio 6 dieną Telšių vyskupas Antanas Vaičius jam suteikė kanauninko titulą, 2003 metais kan. J. Paulauskui suteiktas Gargždų miesto garbės piliečio vardas, o 2009 metais kanauninkas paskirtas naujo Gargždų dekanato dekanu.

Tą sekmadienį kanauninką sveikino parapijos kunigai, diakonas, Telšių vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos studentai (iš Gargždų jų ten mokosi trys), ministrantai. Bažnyčios didžiojo choro vardu sveikinęs choristas V. Dromantas sakė: „Didelį pėdsaką jau palikote mūsų parapijoje – statote, puoselėjate, gražinate bažnyčią. Manome, kad ir po šios šventės grįšime į namus bent truputį geresni, jautresni“. Giesmele savo kuopos dvasios vadą kanauninką pasveikino Gargždų ateitininkai, prie jų prisidėjo ir Papilės ateitininkai. Jubiliatą sveikino Gargždų, Kvietinių bendruomenių atstovai, katalikiškų organizacijų atstovai, kurių Gargždų parapijoje gausu.

Lapkričio 10 dieną po vakaro šv. Mišių jubiliatą sveikino moksleiviai, tikybos mokytojos, „Minijos“ vidurinės mokyklos, rajono Krikščionių demokratų partijos atstovai, daugelis kitų organizacijų bei pavienių asmenų.

Lapkričio 15 dieną Gargždų bažnyčioje šv. Mišias koncelebravo 10 kunigų. Atvyko dirbę Gargždų parapijoje vikarais, diakonais. Koncelebracijai vadovavo Plikių klebonas kun. teol. dr. Darius Trijonis, pamokslą pasakė Batakių klebonas kun. Aloyzas Žygaitis. Kun. A. Žygaitis kalbėjo, kad visi susirinkusieji pasveikinti jaučia jubiliatui pagarbą ir dėkingumą už pagalbą, nuoširdumą, geranoriškumą.

Kanauninkas Jonas Paulauskas dėkodamas sakė, kad jį džiugina nuoširdumas, dėmesys, bet labiausiai jį džiugina gausiai į pamaldas susirenkantys, besimeldžiantys, aktyviai dalyvaujantys parapijos gyvenime. Dalijamas gėris, nuoširdumas visada grįžta su kaupu. Tai liudijo, kalbėjo ir to linkėjo visi kanauninką Joną Paulauską sveikinusieji.

Kazimiera Sipienė
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija