2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Ką reiškia būti kataliku šiandien

Aušra Adomavičiūtė,

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja

Seminaro vedėjai: tikybos mokytoja,
psichologė Asta Gudynienė
ir Bagotosios Šv. Antano
Paduviečio parapijos klebonas
kun. Juozas Fakėjavas

Lazdijų Šv. Onos parapijos
aktyvas klausosi paskaitos

Lapkričio 11 dieną Lazdijų Šv. Onos parapijoje prasidėjo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ mokymai „Tvirtas žingsnis link savanorystės“, skirti ugdyti „Caritas“ savanorius ir parapijos bendruomenės narius.

Pirmąjį seminarą „Ką reiškia būti kataliku šiandien?“ vedė Marijampolės dekanato Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Juozas Fakėjavas ir Bagotosios parapijos tikybos mokytoja, psichologė Asta Gudynienė.

Dalyviai, kurių susirinko per 20, buvo kviečiami širdimi išgirsti atsakymą, ką reiškia būti kataliku šiandien kiekvienam asmeniškai. Seminaras buvo vedamas dialogo forma. A. Gudynienė kun. J. Fakėjavui uždavė klausimus, kurie yra aktualūs kiekvienam tikinčiajam. Atsakydamas į užduotus klausimus, kunigas kalbėjo, jog dažnai yra didelis tarpeklis tarp to, kuo žmogus save įvardina, ir jo gyvenimo. Taip yra ir su katalikais. Didelė dalis žmonių, įvardijantys save katalikais mano, jog tai yra tik tradicija, kurią paveldime iš tėvų, o su Kristaus sekimu visa tai mažai susiję. Lietuvoje klesti būrimo salonai, žmonės godžiai skaito ir tiki absurdiškiausiais horoskopais... Panašu, jog daugumą Lietuvos katalikų tenkintų „korektiško“ Dievo, kuris nesikiša į tai, kas vyksta širdyje, samprata. Kol Dievas lieka „korektiškas“, galima būti katalikais, pora kartų per metus nueiti į pamaldas, pakrikštyti vaikus, tuoktis bažnyčioje. Tačiau jei kunigas primena žmogui tikrąsias kataliko pareigas, dažniausiai būna paprašytas nesikišti.

Seminaro pabaigoje „Caritas“ savanoriai ir kiti parapijos aktyvūs bendradarbiai turėjo galimybę užduoti seminaro vedantiesiems klausimus ir išgirsti atsakymus.

Lazdijai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija