2010 m. gruodžio 17 d.
Nr. 92
(1877)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Druskininkiečių fotografijose – bažnytiniai renginiai

Alvyra Grėbliūnienė

Ratnyčios bažnyčioje. Iš kairės:
Alvydas Lukoševičius, Alfonsas
Šuliauskas, Rimantas
Kvaraciejus. Dešinėje –
klebonas kun. Žydrius Kuzinas

Druskininkų fotografų klubo įkūrimo iniciatoriai – druskininkiečiai Vytautas Valentukevičius, Gintaras Žilys ir Rimantas Kvaraciejus. Pastarasis išrinktas ir klubo vadovu.

2008 metais jų darbai džiugino „Grand SPA Vilnius“ lankytojus, šįmet – stabtelėjo Druskininkų vandens parke ir iškeliavo į Vilniaus mažąjį teatrą, po to Aplinkos ministeriją. Parodą planuojama demonstruoti ir Gardine (Baltarusija).


Laikas ir žmonės

Nuotraukose – Japonija Kamilės akimis

Gintarė Martinaitienė

Kamilė Zaleskytė sako, kad parodos
tikslas – į Šakius parvežti dalelę
tolimos šalies – Japonijos, kuri
užvaldė autorės protą ir širdį
Dariaus Pavalkio nuotrauka

Šakių bibliotekos Žiemos sode veikė iš Šakių kilusios, dabar Vokietijoje studijuojančios Kamilės Zaleskytės fotografijos darbų paroda „Kvadratiniais keliais atgal. Grįžtant į Japoniją“. Taip Pienės slapyvardžiu pasivadinusi Kamilė norėjo supažindinti su tolima šalimi, užvaldžiusia jos protą ir širdį.

Bibliotekoje veikusi paroda Kamilei pirmoji ir ypatinga, nes ji galėjo atskleisti dvi savo aistras: meilę Japonijai ir fotografijai. „Šios parodos tikslas nėra sužavėti žiūrovus profesionalumu ar laimėti visų simpatijas, o tiesiog noras supažindinti su šia tolima šalimi“, – savo prisistatyme akcentavo jaunoji fotografė. Mergina pasakojo, kaip pirmąkart išgirdusi japonų kalbą susižavėjo jos skambesiu, pirmąkart paėmusi į rankas knygą apie Japoniją nesiliovė ja domėtis, o nuvykusi į tolimąją šalį ją įsimylėjo.


Ėriškietė idėjų nestokoja

Bronius VERTELKA

Ėriškiuose gyvenanti menininkė
Renata Laučkienė

Naujamiesčio dailės galerijoje veikė Ėriškių kultūros centro meno vadovės Renatos Laučkienės tapybos paroda „Moters veidas“.

Nors užaugo Panevėžyje, Renata jau treti metai  gyvena Ėriškiuose – vien todėl, kad čia daugiau erdvės kūrybai. Piešia nuo vaikystės. Neturėdama sąlygų darbui, augindama du vaikus, iš rankų nepaleisdavo teptuko. Renatą labiausiai domina žmogus. Ji sako, kad gamtą galima nufotografuoti, bet  perteikti vidinį žmogaus charakterį, jo grožį – neįmanoma. Tai liudija ir naujoji kūrėjos paroda „Moters veidas“. „Gyvenimo kelyje sutinki daugybę žmonių,  nemažai įsimeni jų veidų, o labiausiai patikusį, labiausiai į tavo širdį įstrigusį bandai  atkurti  paveiksle“, – sako Renata.  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija