2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Dalijosi meile ir geru žodžiu...

Koncertuoja Šilalės Simono
Gaudėšiaus gimnazijos moksleiviai

Prie Adventinio stalo,
kurį palaimino klebonas
dekanas kan. Algis Genutis

Adventinės programos metu

Gruodžio 9-osios popietę Šilalės parapijos tikintieji gausiai susirinko į šalia Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios esančius jaukius ir šiltus parapijos namus. Čia įvyko adventinė popietė „Pabūkime drauge Advento tyloj, pasidalykime meile ir geru žodžiu“, kurią suorganizavo Šilalės „Caritas“, vadovaujamas Jadvygos Romienės, padedant Šilalės parapijos klebonui dekanui kan. Algiui Genučiui, diakonui Justinui Palubinskui, šilališkiui rėmėjui Antanui Damuliui, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleiviams, tikybos mokytojoms Vidai Kačinienei, Daivai Bukauskienei, muzikos mokytojai Laimai Petkuvienei. Į adventinę popietę atvyko ne tik vieniši, garbaus amžiaus sulaukę parapijiečiai, bet ir tie, kurie vienaip arba kitaip prisideda prie parapijos pastoracinės, karitatyvinės bei ūkinės veiklos.

Popietė prasidėjo nuotaikinga menine programa, kurią itin subtiliai atliko gimnazijos moksleiviai. Skambėjo sakralinės giesmės, eilėraščių posmai apie Adventą, užgimstančio Kūdikėlio Jėzaus laukimą. Visus žavėjo moksleivių giesmės, atliekamos pritariant smuikui, gitarai ir kitiems muzikos instrumentams. Savo programėlę atliko baltai pasipuošusios mergaitės – „angeliukai“, kalėdiniai „seneliai“.

Po gražios programos klebonas dekanas kan. A. Genutis ir Šilalės „Caritas“ reikalų vedėja J. Romienė visus pakvietė prie stalo. Čia ne tik pasivaišinta, bet ir nuoširdžiai pabendrauta, pasidalinta meile, geru žodžiu bei širdies šiluma...

Pasibaigus Advento popietei visi pasuko į išdažytą, nauju kiliminiu taku išklotą ir jau apšildomą Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią išklausyti  vakaro šv. Mišių, kurias aukojo bažnyčios klebonas dekanas kan. A. Genutis ir kunigas M. Alekna, talkinant diakonui J. Palubinskui. Šv. Mišiose melstasi už Šilalės parapijos gyvuosius ir mirusiuosius.

Šilalė

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija