2010 m. gruodžio 24 d.
Nr. 94
(1879)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Gyvenimo būdas – malda

Klierikas Ernestas Želvys
kalba Gyvojo rožinio nariams

Gruodžio 3 dieną iš viso Kupiškio dekanato – Adomynės, Alizavos, Antašavos, Palėvenėlės, Palėvenės, Kupiškio, Skapiškio, Subačiaus, Salamiesčio,  Šimonių – Gyvojo rožinio nariai rinkosi į Kupiškio Kristaus Žengimo į Dangų bažnyčią  rekolekcijoms.

Iš pradžių kalbėjome Rožinį, paskui šv. Mišias aukojo Kupiškio dekanas Rimantas Gudelis, jam talkino klierikas Ernestas Želvys, išpažinčių klausė kanauninkas Vladas Rabašauskas. Po šv. Mišių parapijos salėje klierikas E. Želvys pravedė konferenciją „Įsikibkime tvirtai į Marijos ranką“.

Prie karštos arbatos ir suneštinių vaišių susirinko apie 120 žmonių. Bendravome su parapijų būrelių vadovais, klierikas Ernestas atsakė į mums rūpimus  klausimus, su Panevėžio vyskupijos Gyvojo rožinio vadove Nijole Gyliene planavome, ką veiksime ateinančiais metais. Kanauninkas Vladas Rabašauskas  ir dekanas Rimantas Gudelis visus pasveikino  su artėjančiom Šv. Kalėdom.

Prie stalo meldėmės už klieriką Ernestą, kuris ateinančiais metais taps kunigu – kad jo kelias būtų tiesus, o gyvenimas, paskirtas žmonėms, būtų prasmingas.

Netruko prabėgti kelių valandų susibūrimas. Nuoširdžiai dėkojame parapijų Gyvojo rožinio nariams, kad nepabūgo žiemos šalčių, didelio atstumo ir atvyko į rekolekcijas. Atsisveikindami gerbiamiems svečiams įteikėme po naminės duonos kepalą, dėkodami už jų maldas ir pasiryžimus, linkėdami, kad niekada nepritrūktų kasdieninės duonos.

Aldona Ramanauskienė,
Kupiškio dekanato Gyvojo rožinio vadovė  

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija