2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kalėdinė dovana vaikams

Tauragės vaiko dienos centrų
„Esi laukiamas“ ir „Gelbėkit
vaikus“ lankytojai su vadovėmis

Kalėdos – dovanų metas.  Organizacijų „Esi laukiamas“ ir „Gelbėkit vaikus“ dovanos pasiekė jau gruodžio viduryje – tai buvo nuostabi, daug žadanti išvyka į sostinę.

 Ankstyvą sekmadienio rytą vaiko dienos centro prie Tauragės Švč. Trejybės parapijos „Esi laukiamas“ ir dienos centro „Gelbėkit vaikus“ mažieji lankytojai, savanoriai ir jų vadovai išvyko į Vilnių. Važiuojant autobuse skambėjo kalėdinės dainos, giesmės, visi spinduliavo gerą nuotaiką.


Kūčios pensionate

Kun. Gediminas Bulevičius aukoja
šv. Mišias už pensionato bendruomenę.
Kairėje – diakonas Valdemaras Smulskis

Gruodžio 24 dieną Kalvarijos pensionate (Kušliškių k.) lankėsi  Kalvarijos Švč. M. Marijos Vardo parapijos klebonas kun. Gediminas Bulevičius, diakonas Valdemaras Smulskis, Kalvarijos parapijos „Caritas“ skyriaus vedėjas.  Susitikęs ir pabendravęs su gyventojais, išklausęs išpažinčių čia pat įrengtame maldos kambaryje parapijos klebonas aukojo šv. Mišias už pensionato bendruomenę, kvietė melstis už darbuotojus, kurie negailėdami jėgų ir laiko rūpinasi pensionato gyventojais. Dabar čia gyvena apie 120 protinę ar fizinę negalę turinčių gyventojų.


Senelių šypsenos

Savanoriai senelių namų gyventojams
įteikia vaikų pagamintus atvirukus

Gruodžio 18-ąją Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centro „Rūpintojėlis“  programos „Didysis Draugas/Didžioji Draugė“ savanoriai  kartu su Mažaisiais draugais Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių Seserų Kongregacijos senelių namų gyventojams organizavo susikaupimo valandėlę „Adventas – įprasminimo metas“.

Didieji ir Mažieji draugai kvietė įsiklausyti į  Šv. Jono Krikštytojo žodžius, kviečiančius atverti Viešpačiui savo širdies takus, užlyginant visas nuoskaudas, išbrendant iš įvairių liūnų ir baimių, keičiant savo gyvenimą. Jaunimas su seneliais kalbėjo, kokius konkrečius  dalykus savo gyvenime reikia padaryti, kad mūsų dvasios namai būtų tinkami Kūdikėlio atėjimui.


Mokiniai laukė Kalėdų

Mokinių rankomis pagaminta prakartėlė

Adventas Kauno mechanikos mokykloje prabėgo prasmingai – mokiniai kūrė kalėdinius sveikinimus, laiškus, eilėraščius, gamino įspūdingus projektus. Kas rytą mokyklą nušviesdavo adventinio vainiko žvakelių šviesa. Išganytojo gimimo laukėme mylėdami, gerbdami, suprasdami vieni kitus – be meilės, pagarbos ir dvasinio ryšio bendruomenėje sunkiai rastume ryšį su Atpirkėju.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija