2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kūčios pensionate

Kun. Gediminas Bulevičius aukoja
šv. Mišias už pensionato bendruomenę.
Kairėje – diakonas Valdemaras Smulskis

Gruodžio 24 dieną Kalvarijos pensionate (Kušliškių k.) lankėsi  Kalvarijos Švč. M. Marijos Vardo parapijos klebonas kun. Gediminas Bulevičius, diakonas Valdemaras Smulskis, Kalvarijos parapijos „Caritas“ skyriaus vedėjas.  Susitikęs ir pabendravęs su gyventojais, išklausęs išpažinčių čia pat įrengtame maldos kambaryje parapijos klebonas aukojo šv. Mišias už pensionato bendruomenę, kvietė melstis už darbuotojus, kurie negailėdami jėgų ir laiko rūpinasi pensionato gyventojais. Dabar čia gyvena apie 120 protinę ar fizinę negalę turinčių gyventojų.

Po šv. Mišių visi sėdo prie bendro Kūčių stalo. Kūčios – pati svarbiausia lietuvių šeimos šventė. Ne mažiau svarbi ji ir pensionato gyventojams. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir pensionate Kūčių vakarienė pradedama malda ir geriausiais palinkėjimais. Anksčiau žmonės prie stalo dalydavosi duona, o dabar laužia šventintą  plotkelę (kalėdaitį) – šis sakralus veiksmas žmones sujungia visiems metams. Sukalbėjus maldą, atsilaužta kalėdaičio ir vaišintasi Kūčių gardumynais.

Atsisveikinant klebonas kun. G. Bulevičius dėkojo gyventojams ir darbuotojams už kvietimą ir galimybę šią svarbią dieną pabūti kartu. Palinkėjęs ramybės ir Dievo palaimos skubėjo lankyti Kalvarijos mieste įsikūrusių globos ir užimtumo centro gyventojų.

Robertas Degutis,
Kalvarijos parapijos „Caritas“ skyriaus vedėjas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija