2011 m. sausio 7 d.
Nr. 2
(1882)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Prezidento inauguracijos šv. Mišios galėtų vykti ir be prezidento

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius interviu LTV laidai „Savaitė“ pasakojo apie svarbiausias 2010 metų aktualijas

Pozicija, kurios Bažnyčia labai tvirtai laikosi: dirbtinis apvaisinimas, lytinių ląstelių donorystė, embrionų šaldymas. Ar nėra skriaudžiami dar kartą ir taip gamtos nuskriausti žmonės, kurie negali susilaukti vaikų ir dirbtinis apvaisinimas jiems būtų viena iš išeičių?

Čia yra nemažai perdėjimo. Bažnyčiai žmogus yra labai svarbus ir labai svarbus silpnas žmogus, kuriam kažko reikia. Konkrečiai jeigu šeima negali susilaukti kūdikio, tai yra labai didelė problema ir skausmas.


Šv. Kalėdų pamąstymai

Garbė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė geros valios žmonėms (Lk 2, 14)

Šiemet blankiai ir trafaretiškai skamba Šv. Kalėdų sveikinimai žiniasklaidoje ir šventiniuose atvirukuose: laimės, džiaugsmo, pasisekimo ir sveikatos. O tuo tarpu žmoniją ir Lietuvą negailestingai slegia įvairių fizinių ir dvasinių nelaimių našta, neretai ir dėl pačių žmonių kaltės.

Pasaulyje žemės drebėjimai ir potvyniai nusineša tūkstančius gyvybių. Visam pasauly siaučia teroras. Indijoje draudžiamos viešos Kalėdų pamaldos, Pakistane musulmonai grasina katalikams įvairiais išpuoliais, tuo tarpu Europoje laisvai dygsta šimtai musulmonų mečečių. Kinijoje uždarytos 353 bažnyčios, o 24 nugriautos. Kinijoje 8 milijonai katalikų jėga verčiami kurti tautinę Katalikų Bažnyčią. Daugelyje musulmoniškų kraštų žudomi kunigai ir vienuoliai. Tvirtinama, kad pasaulyje labiausiai persekiojama Katalikų Bažnyčia. Piktos ideologijos ir slaptosios valstybių tarnybos, įvairaus plauko globalistai kelia neapykantą tarp tautų ir žmonių.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija