2011 m. sausio 14 d.
Nr. 4
(1884)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Piketai

Juozas Jablonskis

Sausio 4 dieną Vilniuje prie Generalinės prokuratūros, Vyriausybės ir Prezidentūros vyko piketai. Juos organizavo kelios visuomeninės organizacijos – Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) konfederacija, Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjunga, Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacija ir judėjimas „Vytis“. Šių akcijų tikslas – atkreipti valdžios institucijų bei visuomenės dėmesį į teisinio nihilizmo apraiškas, į rezonansinių bylų tyrimo vilkinimą ir vis labiau plintantį bylų falsifikavimą.

Piketas prie Generalinės prokuratūros prasidėjo 11 valandą 50 minučių ir truko iki 13 valandos 30 minučių. Akcijoje dalyvavo judėjimo „Vytis“, Kauno, Tauragės, Kėdainių, Radviliškio JDJ atstovai, Lietuvos žmogaus teisių stebėjimo sąjungos ir kiti pilietinių judėjimų aktyvistai. Pabendrauti su piketo dalyviais atėjo generalinio prokuroro patarėja Vilma Budėnienė. Iškeltos aktualios problemos: vilkinami rezonansinių bylų – D. Kedžio nužudymo bylos, ,,Alytaus tekstilės“ ir Valdovų rūmų aferų bei kitų rezonansinių bylų tyrimai. Fabrikuojamos E. Kusaitės, L. Hermano ir K. Žaltausko, D. Šulco bei kitos bylos. Regioninės prokuratūros – Tauragės, Kėdainių, Alytaus ir kai kurios kitos prokuratūros dirba itin aplaidžiai. Į klausimą, kodėl iš mirties taško nejuda bylos tyrimas dėl kovotojo su pedofilija Drąsiaus Kedžio nužudymo, V. Budėnienė atsakė, kad laukiama, kokias išvadas pateiks švedų ekspertai, ir tada bus priimti sprendimai dėl tolimesnių veiksmų. Visuomeninių judėjimų atstovai Generalinės prokuratūros pareigūnams įteikė rezoliuciją, kurioje teigiama: „Viešai reikalaujame viešai atsakyti, kodėl jau trečius metus vilkinamas Kauno pedofilijos bylos tyrimas, kodėl prokurorai (Kliunka, Petrauskas, Betingis ir kiti) dezinformuoja piliečius apie bylos eigą, absoliučiai be jokių įrodymų apkaltina D. Kedį dviejų asmenų nužudymu, kategoriškai atsisako nustatyti D. Kedžio nužudymo aplinkybes. Taip pat reikalaujame viešai atsakyti, kodėl Kauno apygardos prokuratūra ir vyr. prokuroras Kęstutis Betingis toleruoja nusikalstamus Registrų centro Kauno filialo vadovo A. Banevičiaus veiksmus, klastojant pastatų unikalius numerius, klastojant įvairius dokumentus ir tuo pačiu sąmoningai žlugdant kai kurių įmonių veiklą. Taip pat ypatingos skubos tvarka prašome pradėti ikiteisminius tyrimus dėl buvusio Šiaulių apygardos prokuroro A. Mirnyj ir Radviliškio mero A. Čepanonio veiksmų, kai buvo pasisavintos milžiniškos lėšos, skirtos pesticidų sunaikinimui Šeduvos seniūnijoje, o Radviliškio tarybos narys E. Viliūnas, iškėlęs šiuos nusikaltimus į viešumą, buvo nužudytas“.

Vėliau vyko piketai prie Vyriausybės ir Prezidentūros. Ir šių įstaigų atstovams įteiktos visuomeninių judėjimų vadovų pasirašytos rezoliucijos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija