2011 m. vasario 4 d.
Nr. 10
(1890)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Palaiminimai: krikščionių veiklos programa

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI su Katalikų
akcijos vaikais paleidžia taikos balandį

Jaunimo taikos iniciatyvos

Sausio 30-ąją, susitikęs su dešimtimis tūkstančių piligrimų Šv. Petro aikštėje sukalbėti „Viešpaties Angelas“ maldą, popiežius Benediktas XVI atskirai pasveikino gausią grupę Romos vyskupijos Katalikų akcijos vaikų, jų tėvų, katechetų ir ganytojų. Ši jaunų žmonių organizacija sausio mėnesį skyrė ypatingoms maldoms už taiką ir kitoms taikingoms iniciatyvoms, pavadintoms „Taikos karavanu“. Papasakoję apie šią akciją susirinkusiesiems berniukas ir mergaitė kartu su Šventuoju Tėvu pro jo darbo kabineto langą išleido du baltus balandžius.


Jono Pauliaus II paveldas: naujų kankinių pagerbimas

Mindaugas BUIKA

Popiežius Jonas Paulius II
prie komunistų saugumo policijos
nužudyto ir 2009 metais beatifikuoto
kunigo Ježio Popieliuškos kapo

Ekumeninis renginys Romos Koliziejuje

Artėjant popiežiaus Jono Pauliaus II beatifikacijai, prisimenamas jo mokymas bei kitos iniciatyvos, nepraradusios aktualumo iki šios dienos. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininko, Lietuvos užsienio reikalų ministro Audriaus Ažubalio paskirtasis atstovas kovai su rasizmu, ksenofobija ir diskriminacija, žinomas italų katalikų veikėjas Masimas Introvinjė pasiūlė įvesti nuolatinę šiuolaikinių krikščionių kankinių minėjimo dieną. Sausio 25 dieną, kalbėdamas Strasbūre surengtoje Europos Tarybos konferencijoje „Dabartinis Rytų krikščionių persekiojimas: koks turi būti Europos atsakas“, jis pažymėjo, kad reikia imti pavyzdį iš Dievo tarno Jono Pauliaus II, kuris, švenčiant 2000-uosius jubiliejinius metus, organizavo XX amžiuje kankinystę už tikėjimą patyrusių krikščionių pagerbimą.


Jo malonių šviesolaidžiai    

Kun. Vytenis Vaškelis

Mums Viešpats Jėzus nedavė kito pasirinkimo, išskyrus šį: būti Jo šviesos laidininkais aplinkiniams (Mt 5, 13–16). Kristus nemokė: „Jūs būkite (ar būsite) žemės druska ir pasaulio šviesa, bet Jis sakė: „Jūs jau esate druska ir šviesa...“ Krikščionys čia ir dabar yra pašaukti būti dvasiniu raugu, kuris kyla ir plečiasi... Galbūt jų tikėjimo raugo augimas – džiugus ir palaimintas klusnumas Aukščiausiajam dar tėra embriono stadijoje, bet vis tiek tai į gyvenimo pilnatvę besistiebiantis daigas.


Apie liturgiją, ritualus, reformas, madas ir bažnytinės muzikos stilių

Interviu su mons. Domeniku Bartolučiu, didesnę gyvenimo dalį buvusiu Romos Sv. Petro bazilikos Siksto koplyčios kapelos vadovu, įvykęs likus metams iki jo paskyrimo kardinolu

Mons. Domenikas Bartolučis Romoje,
prie Šv. Petro bazilikos

Garsus muzikas mons. Domenikas  Bartolučis (Domenico Bartolucci) gyvena Mugelo (Mugello) miestelyje, Florencijos provincijoje. Jis yra Siksto koplyčios kapelmeisteris iki gyvos galvos, taip pat popiežiaus Benedikto XVI draugas ir bendradarbis. Interviu su 93-ejų metų kardinolu pasirodė 2009 m. rugpjūčio 12 d. interneto svetainėje disputationes-theologicae.blogspot.com.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija