2011 m. vasario 4 d.
Nr. 10
(1890)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Metų sandūros renginiai

Ir maži, ir dideli šoko ratelius

Zarasų rajono  Degučių seniūnijos Vajasiškio bendruomenės žmonės moka džiaugtis kiekviena diena. Prieš Adventą į jaukią Bendruomenės namų salę Vajasiškio ir aplinkinių kaimų gyventojus  sukvietė vakaronė „Po rudens darbų“. Vajasiškio bendruomenės pirmininkės Genutės Sarokinos iniciatyva buvo surengtas vaišių konkursas, ant stalų puikavosi šeimininkių gaminti patiekalai. Daugiau nei šimtą susirinkusiųjų smagiomis dainomis ir melodijomis linksmino Utenos rajono Daugailių miestelio kapela, vadovaujama P. Leleikos. Renginio metu vyko slaptas balsavimas – buvo renkami 20 nominacijų laimėtojų. 2010 metų nominantai bei pagrindiniai bendruomenės rėmėjai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis. Vakaronėje buvo ragaujami ir vertinami pigiausi, ekologiškiausi ir skaniausi  patiekalai, vyko konkursai, o renginio pabaigoje net salės grindys linko nuo smagių šokių ir žaidimų

Advento laikotarpis prabėgo akimirksniu:  kiekvieną sekmadienį į Vajasiškio  bažnytėlę susirinkdavo gausus būrys tikinčiųjų. Vargonininko R. Sinicos vadovaujami choristai repetavo naujas šventines giesmes, šalia Bendruomenės namų buvo papuošta  ir įžiebta eglutė, o Kalėdų rytą visi susirinko į spindinčią, kalėdinėmis žvaigždėmis išpuoštą   bažnyčią. Po šv. Mišių  arkliuku kinkytomis  rogėmis atvažiavo  Kalėdų senelis su palyda ir visus sukvietė prie eglutės.  Ir maži, ir dideli šoko ratelius, dainavo ir deklamavo eilėraščius, o Kalėdų senelis dalijo dovanėles, vaišino ledais, linkėjo  gražių švenčių ir laimingų ateinančių metų.

Galima tik pasidžiaugti, kad krašto žmonės aktyviai bendrauja, kartu sprendžia problemas, organizuoja talkas, gražina bendruomenės aplinką ir bažnyčią. Bendruomenės tikintieji dėkingi Vajasiškio bažnyčioje Dievo žodį skelbiančiam kun. K. Palepšiui, visus suburiančiai bendruomenės pirmininkei G. Sarokinai, anksčiau čia dirbusiam kun. G. Jankūnui, kuris neužmiršta Vajasiškio parapijos.  Metų pabaigoje Vajasiškio parapijoje įvyko tikras kalėdinis stebuklas: atsirado galimybė bažnyčiai įsigyti įgarsinimo aparatūrą ir atsirado aukotojų, kurių dėka  Dievo žodis geriau pasieks ir jaunus, ir senus.

Regina Skomskienė

Vajasiškis, Zarasų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija