2011 m. vasario 11 d.
Nr. 12
(1892)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Sąmokslas prieš valstybę

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Artėjant savivaldos tarybų rinkimams verda nuožmi užkulisinė kova. Dėl nuslėpto teistumo išbraukta daug kandidatų, tačiau aiškėja, kad kai kurie jų išbraukti  neteisėtai. Štai žmogaus teisių gynėjas, Jungtinio demokratinio judėjimo konfederacijos Kėdainių skyriaus vadovas D. Šulcas pašalintas iš sąrašo suklastojus duomenis. Kai kurie kandidatai skundžiasi, kad internete paskelbtose jų anketose paskelbti tiesos neatitinkantys duomenys. Tokia sumaištimi suinteresuoti Lietuvoje didelę įtaką turintys išdavikai – su Rytų šalių slaptosiomis tarnybomis susiję mafijos klanai. Beje, išdavystės – ne tik Lietuvos problema. Štai Rusijoje įsigalėjusi Putino klika ne tik grobsto šalies turtą ir jau valdo milijardinius turtus, bet ir atiduoda Sibirą užvaldyti kinams bei leidžia Rusijoje klestėti totalitarinėms sektoms. O Lietuvoje didžiulę įtaką turintys korumpuoti politikai be galo pralobo ir leidžia klestėti galingiems mafijos klanams bei plėšrioms tarptautinėms korporacijoms. Užsienio slaptųjų tarnybų įtakos agentų gausu Lietuvos Seime, ministerijose, prokuratūros sistemoje. Tad ar reikia pernelyg stebėtis, kad stringa rezonansinių bylų tyrimas, o piliečiai apkraunami didžiuliais mokesčiais?

Vasario 7 dieną Vilniuje prie Seimo rūmų vyko mitingas, kuriame dalyvavo apie 5 tūkstančiai žmonių. Mitinge dalyvavę turgaus prekeiviai ir juos palaikantys aktyvūs piliečiai reikalavo, kad šalies turguose nereikėtų kasos aparatų. Nuo pat ryto prieš mitingą Seimas buvo aptvertas metalinėmis tvoromis, prie Seimo atvyko apie 1000 ginkluotų pareigūnų (iš pradžių buvo oficialiai pranešta, kad atvyko apie 600 pareigūnų, tačiau tiek būta vien policijos pareigūnų, o saugoti Seimą buvo pasitelkti ir specialieji būriai). Į mitingą atvykę žmonės buvo tikrinami, verčiamos jų kišenės, krepšiai ir rankinės. Buvo atimta net vėliava su kotu, teigiant, kad kotas per stambus ir gali būti panaudotas kaip ginklas. Vienas aukšto rango pareigūnas pareiškė, kad mitingas buvo filmuojamas ir bus išaiškinti  asmenys, kurie politikus vadino vagimis ir laikė plakatus su neva netinkamais šūkiais. Tokie dalykai jau primena fašistinio Kremliaus režimo valdomą Rusiją.

Sąžiningi teisėsaugos pareigūnai tiria su korupcija susijusias bylas. Vienoje byloje figūruojantis buvęs ūkio ministro pavaduotojas A. Ignotas pareiškė, kad trauksis iš darbo Energetikos agentūroje. Su A. Ignotu susijusi byla jau baigiama tirti ir netrukus bus perduota teismui. Energetikos ministras A. Sekmokas pareiškė, kad iš posto turi trauktis „Lietuvos dujų“ vadovas V. Valentukevičius ir šios įmonės valdybos nariai N. Golubevas ir G. Seleznevas. Teigiama, kad jie prastai atstovavo Lietuvos interesams, nesirūpino, kad mūsų šalis pigiau pirktų dujas. Patriotiškai nusiteikę politikai ir visuomenės veikėjai vis dažniau atkreipia dėmesį į Lietuvoje įsigalėjusią monopolinę energetinę rinką – viską užvaldė „Rubicon“ ir  „Dujotekanos“ koncernų bei marketavičių klano valdomos energetikos įmonės.

Padėtis žmogaus teisių srityje Lietuvoje išlieka prieštaringa. Imamasi represijų prieš žmogaus teisių gynimu užsiimančius visuomenės veikėjus. Ir tai ne tik jau daugelį metų persekiojamo minėto D.  Šulco pavyzdys. Nukenčia ir kiti visuomenės veikėjai. Judėjimo „Vytis“ narei V. Anankienei nuolat grasinama, ji tampoma po teismus ir priteisiamos didžiulės baudos. O panevėžietis žmogaus teisių gynėjas A. Vėberis už savo veiklą kurį laiką net buvo kalinamas, o vėliau ir apšmeižtas. Tuo tarpu Latvijos politikas ir visuomenininkas J. Adamsonas (Akula) dar 1999 metais pradėjo kovoti su pedofilų klanais. Už tai buvo nuožmiai persekiojamas, teisiamas, jam paskirtos didžiulės baudos. Tik prieš keletą metų tarptautinis teismas apgynė J. Adamsono interesus – buvo paskelbta, kad šis politikas neteisėtai persekiotas, jam priteista ir piniginė kompensacija.

Gėrio ir blogio kova Lietuvoje vyksta jau daugelį metų. Tamsos jėgoms atstovaujantys veikėjai puola tuos, kurie pasisako prieš priespaudą, išdavystes, už tikėjimo vertybes, už tiesą ir teisingumą. Tokie aktyvūs piliečiai šmeižiami, persekiojami, įkalinami ir net žudomi. Vasario 5 dieną suėjo 25-eri metai nuo kunigo misionieriaus Juozo Zdebskio nužudymo. Per pastaruosius kelis dešimtmečius Lietuvoje nužudyta daug kunigų, disidentų, pažangių politikų, žurnalistų ir visuomenės veikėjų. Bet dažnai ir dabar aktyvūs bei pilietiški kunigai vadinami ,,juodaskverniais“, yra puolami ir šmeižiami. Lietuvoje žlugdoma ir krikščioniška spauda – šią kampaniją sąmoningai vykdo antikristinės šešėlinės grupuotės, nes šioms jėgoms neparankus tiek krikščioniškų vertybių skleidimas, tiek atskleidžiama tiesa apie padėtį mūsų krašte. Aktyvių ir pilietiškų kunigų, politikų, žurnalistų ir visuomenės veikėjų veikla nepatinka Lietuvoje didelę įtaką turintiems išdavikams ir aferistams.

Tema, kurios kol kas nenorima liesti, – Lietuvoje veikiančios munistų, scientologų, Jehovos liudytojų ir kitos sektos. Jos vis labiau plečia savo veiklą, jas globoja kai kurie politikai ir pareigūnai, dažniausiai su KGB susiję asmenys – buvę KGB kadriniai darbuotojai, rezervistai bei agentai. Lietuvoje yra ir įvairiais pavadinimais besimaskuojančių klubų, faktiškai Rusijos akademiko B. Zolotovo vadovaujamos totalitarinės sektos filialų. Šis akademikas ir vienos slaptosios ložės magistras yra Rusijos premjero V. Putino apsaugos vadovo generolo V. Zolotovo giminaitis. Dar 1988 metais akademiko B. Zolotovo  įkurta sekta „Auksinis kelias“ veikia ne tik Rusijoje ir Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Ukrainoje, Moldovoje, Bulgarijoje ir dar keliose šalyse.

Sąmokslas prieš Lietuvą sėkmingai vykdomas – mūsų šalis tapo butaforine valstybe, kurią įtakos zonomis dalijasi galingi klanai – finansinės-pramoninės korporacijos, KGB-FSB struktūrų kontroliuojami mafijos klanai, Lietuvoje įsigalėję totalitarinių sektų filialai. Kaip pažaboti šiuos valstybės griovėjus? Panaši padėtis anksčiau buvo  susiklosčiusi Lenkijoje bei Gruzijoje. Bet į valdžią atėję vadovai L. Kačynskis ir M. Saakašvilis ėmėsi griežtų priemonių prieš išdavikų ir aferistų klanus – klanams priklausantys veikėjai buvo šalinami iš postų, teisiami, prieš įsigalėjusias mafijos gaujas buvo pasiųsti specialieji būriai. Daug šešėlinių klanų narių, bijodami atsakomybės, pabėgo iš Gruzijos ir Lenkijos – jie pasislėpė Rusijoje ir Kazachstane. O Lietuvoje kol kas karaliauja KGB generolai V. Jakuninas ir R. Marcinkus bei jų statytiniai. Galima surasti daug panašumų tarp padėties Rusijoje ir Lietuvoje. Sąmokslo prieš valstybę padarinius įmanoma pakeisti, bet tai įvyks tik tada, kai bus pažaboti mūsų šalyje įsigalėję išdavikų ir aferistų klanai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija