2011 m. vasario 23 d.
Nr. 14
(1894)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Euras: atėjau neprašytas, išeisiu nuvarytas

Dr. Egidijus Mažintas

„Ar būsime apšaukti nacionalistais, jeigu norėsime išsaugoti litą?“ – paklausė universiteto studentai profesorės. „Taip“, – liūdnai atsakė profesorė. Ar tikrai profesorė teisi? Juk europinės tapatybės niekada nebuvo – nebent Romos laikais. Žymiausi pasaulio sociologai jau pripažįsta, kad jau reikia nacionalizmo mokyti tautas, kurios masiškai kraustosi iš savo gimtų žemių. Beje, Lietuva tarp jų pirmauja. Praėjusiais metais iš šalies išvyko apie 100 000 Lietuvos piliečių – tiek, kiek iš Baltarusijos per 20 metų. Tai kur yra tiesa?  


Dėl  LR Švietimo ir mokslo ministro G. Steponavičiaus vykdomos politikos

Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų klubo narių pareiškimas

Šalies mokslo ir švietimo sektoriuje ryškėja neigiami reiškiniai, virstantys pavojingomis tendencijomis. Ministru tapus G. Steponavičiui, pirmą kartą atkurtos nepriklausomybės laikotarpiu šios srities politika pradėta grįsti antivalstybiškai orientuotomis Lietuvos laisvosios rinkos instituto propaguojamomis ekonominio libertarizmo idėjomis. Geriausia pasaulyje sukaupta  šios srities valdymo patirtis ir kvalifikuotų jos ekspertų rekomendacijos sąmoningai ir atvirai ignoruojamos.


Ne tik domėtis įvykiais…

Sausio 30 dieną Marijampolėje įvyko Sąjūdžio vietos skyriaus surengta konferencija „Darbai Tėvynės naudai“ ir ataskaitinis susirinkimas. Seimo narys ir Sąjūdžio pirmininkas Rytas Kupčinskas kalbėjo apie užsienio šalių įtaką Lietuvos valdininkijai.

Konferencijoje savo rinkimų programą prisistatė TS–LKD kandidatas į Seimą Marijampolės vienmandatėje apygardoje Valdas Pileckis. Mokytojas V. Pileckis 23 metus dirbo su jaunimu. Būdamas J. Totoraičio vidurinės mokyklos direktoriumi, jis išsaugojo mokyklos fizinių pratybų aikštę, kurią norėjo pasiglemžti stambieji prekybininkai ir pastatyti ten dar vieną parduotuvę. V. Pilecko nuomone, Seimas turi būti geresnis, jame turi būti daugiau gerų žmonių. Jo nuomone, negalima dirbtinai naikinti tikėjimą, be to, reikia ne vien ginti vaikų teises, bet atkreipti dėmesį ir į moksleivių pareigas.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija