2011 m. balandžio 15 d.
Nr. 29
(1909)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Prašo Bažnyčių vadovų palaikymo

Seimo narių grupė kreipėsi į Lietuvos Katalikų, Rusų Stačiatikių, Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčių ir kitų konfesijų vadovus, prašydami viešai paraginti parlamentarus pritarti Seime svarstomam projektui dėl administracinės atsakomybės už homoseksualių santykių propagavimą taikymo.

Kreipimesi teigiama, kad 2010 m. gegužę vykusiame Lietuvos vyskupų konferencijos posėdyje buvo išreikštas susirūpinimas dėl įvairių nuodėmingo gyvenimo būdo propagavimo formų, su kuriomis susiduria šiandieninė visuomenė. Homoseksualizmo ideologija nepriimtina tikintiesiems, nes prieštarauja šeimos, kaip vyro ir moters santuokos, sampratai, Kūrėjo numatytai prigimtinei tvarkai, Konstitucijai, šeimą laikančiai Lietuvos valstybės pamatu, bei Katalikų Bažnyčios katekizmui, kuriame pabrėžiama, kad homoseksualūs veiksmai prieštarauja prigimtiniam įstatymui, nes iš lytinio akto atimama gyvybės dovana. Be to, galima teigti, kad tokia Bažnyčios pozicija išplaukia ir iš Šventojo Rašto nuostatos apie homoseksualizmą, įvardijamą kaip iškrypimą.  


Laisvės keliai ir keleliai

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Didelei daliai piliečių išsvajota laisvė vis labiau apkarsta: mūsų nepriklausomoje valstybėje didėja išnaudojimas, brutalus energetikų reketas (mokesčiai už šildymą siekia net 600–900 litų per mėnesį. Tai tiesiog pasityčiojimas iš pensininkų ir mažiau uždirbančių žmonių, kurie yra priversti bristi į skolas arba skursti), auga bedarbystė, vis dažniau pažeidinėjamos žmogaus teisės. Laisvę apkartino ir vis didėjanti politinio olimpo kriminalizacija: į vertybes jau beveik nežiūrima – žvelgiama tik į siaurus komercinius interesus ir šešėlinius sandėrius. Tai įrodo ir naujausia politinė aktualija – Darbo partija jungiasi su Naująja sąjunga. Vieša paslaptis, kad Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas ir Naujosios sąjungos vadovas A. Paulauskas nuo seno susiję artimais saitais, tačiau atviras cinizmas, kad buvęs generalinis prokuroras taps už pavojingus nusikaltimus teisiamo Darbo partijos pirmininko pavaduotoju, atskleidžia tikrąją tiesą – daugeliui politikų neegzistuoja garbės sąvoka. Teisingas posakis: „lietuviškoje politikoje nėra jokios ideologijos – yra tik interesai“. Tad nuo plataus laisvės kelio pasukta į kreivus kelelius, kurie jau veda į šunkelius ir pelkynus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija