2011 m. balandžio 22 d.
Nr. 31
(1911)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kriminalinių koalicijų metas

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Balandžio 18 dieną paskelbta, kad teisėjų garbės teismas priėmė nutarimą dėl teisėjos Neringos Venckienės – rekomenduojama šią kaunietę teisėją atleisti iš pareigų. Toks teisėjų sprendimas sukėlė pasipiktinimo bangą visuomenėje – įvairūs pilietiniai judėjimai renka parašus už tai, kad teisėja nebūtų atleista. Rengiamasi organizuoti ir pilietines protesto akcijas, kuriose bus reikalaujama nutraukti N. Venckienės persekiojimą ir pasisakoma už esmines reformas, taip pat ir Prisiekusiųjų teismo įvedimą.


Vėl vyko „Rūstybės diena“

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Balandžio 14 dieną Vilniuje vyko jau antra pilietinė akcija „Rūstybės diena“. Pirmoji pilietinė akcija vyko sausio 18 dieną Vilniuje ir dar keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šįkart akcija „Viešojo intereso gynimas“ siekta atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į Vilniaus krašte grėsmingai plintančią Tomaševskio grupuotės įtaką, į prastą kai kurių regioninių prokuratūrų darbą, rezonansinių bylų vilkinimą. Be to, buvo reikalaujama reformų – ypač Prisiekusiųjų teismo įvedimo.


N. Venckienės knyga atskleidžia paslaptis

Balandžio 16 dieną Garliavos kultūros namuose įvyko 2010 metų balandžio mėnesį nužudyto kovotojo su pedofilija D. Kedžio sesers teisėjos Neringos Venckienės knygos „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“ pristatymas. Į renginį susirinko daug žmonių, kultūros namų salė buvo sausakimša.

Knygos įžangoje rašoma: „Niekada nemaniau, kad man teks patirti tokį skausmą – laidoti pačiame jėgų žydėjime nužudytą brolį Drąsių. Kad man teks kovoti už nužudyto brolio dukrelės laimingą vaikystę, jos ramų gyvenimą. Viena, kas mane palaiko ir verčia kovoti, – tai TIESA. Tiesa, kurią mažametė mano brolio dukrelė pasakojo apie patirtą brutalią seksualinę prievartą. Tiesa, kurią mergaitė pasakoja apie asmenis, nevertus žmogaus vardo. Tiesa, jog mano brolis, gindamas dukrelės interesus ir siekdamas, kad iškrypėliai būtų nubausti, už tai buvo nužudytas. Tiesa, jog Lietuvoje egzistuoja pedofilų tinklas, kurį sudaro įtakingi ir aukštas pareigas einantys asmenys.“


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija