2011 m. balandžio 22 d.
Nr. 31
(1911)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Konkursas Dievo gailestingumo metams

Skaitovų konkurso laureatai
su komisijos nariais

2011 metus Lietuvos vyskupai paskelbė Dievo gailestingumo metais. Sausio 16 dieną į Telšių Katedrą iš Vilniaus buvo atvežta stebuklingojo Dievo Gailestingumo paveikslo kopija. Balandžio 2–3 dienomis Gailestingojo Jėzaus paveikslas, dažnai vadinamas tiesiog Dievo Gailestingumo paveikslu, buvo pasiekęs ir Tauragę. Nors paveikslas, kuris mums liudija ir primena Dievo gailestingumą, iškeliavo iš mūsų gimtojo miesto, tačiau mes turime būti Dievo gailestingumo paveikslu kitiems. Todėl simboliška, kad prie šios maldos akcijos prisidėjo ir tikybos mokytojai, kurie skatina priimti Dievo gailestingumo žinią, ją liudyti ir skelbti, kad ji paliestų visus moksleivius.

Pagal mistikės sesers Marijos Faustinos Kovalskos patirtus regėjimus ir jai nuolat prižiūrint 1934 m. nutapytas dailininko E. Kazimirovskio paveikslas įkvėpė tikybos mokytojus surengti Tauragės rajono skaitovų konkursą, skirtą Dievo gailestingumui. Tad balandžio 15 dieną Tauragės Švč. Trejybės parapijos namuose moksleiviai skaitė poeziją, skirtą Dievo gailestingumui pašlovinti.

Šventėje dalyvavęs Tauragės dekanas kan. A. Bridikis susirinkusiems tikybos mokytojams bei mokiniams linkėjo, kad šis konkursas pažadintų dar gilesnį troškimą prisiliesti prie Dievo žodžio ir kviestų pagal jį gyventi. Komisiją sudarė pagalbos mokiniui ir mokytojui centro metodininkė R. Kiaulakienė, kapelionas kun. R. Monstvilas, kun. K. Petravičius bei E. Stirbytė. Komisija vertino raiškų, logišką, vaizdingą, taisyklingą mokinių kalbėjimą bei dikciją, nuoširdų žodžio perdavimo jausmingumą. Jaunieji skaitovai žavėjo meniškumu, interpretacijos tikslingumu ir dvasingumu. Šis konkursas leido mokytis būti gailestingiems – išdrįsti pripažinti, kad visų mūsų likimas yra bendras. Būti gailestingiems – reiškia dalytis kito džiaugsmu. Tad džiaukimės naujomis idėjomis, skelbdami ir liudydami Dievo žodį; džiaukimės nugalėtojais, nes tądien pralaimėjusių nebuvo. Dėkojame tikybos mokytojams bei jauniesiems skaitovams už mokėjimą ir norą sparnuotu žodžiu nešti ir skelbti Dievo gailestingumo žinią.

Ernesta Stirbytė

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija