2011 m. balandžio 22 d.
Nr. 31
(1911)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Turtingas „Kraitės“ laisvalaikis

Iš kairės: Julija Čmukienė,
Romana Jonušienė
ir Regina Sabaliauskienė

Kraitės grožybės

Kovo 5 dieną Druskininkų pagyvenusių žmonių „Bočių“ bendrija šventė savo 10-ies metų sukaktį. Šioje veikloje nuo pirmųjų dienų aktyviai dalyvauja ir Romana Jonušienė, ne tik įkūrusi etnogrupę, netrukus tapusią klubu „Kraitė“, bet ir trejus metus vadovavusią „Bočių“ bendrijai.

Jubiliejinio renginio metu „Kraitės“ nariai visiems žiūrovams pakėlė nuotaiką išradingai pačių sukurtais Užgavėnių personažais ir juos atitinkančiais žodžiais.

Kovo 8-ąją, socialinių darbuotojų iš Gardino viešnagės proga, Romana su klubo narėmis paruošė įspūdingą rankdarbių parodą, kurioje daugiausiai vietos užėmė boružėlės, kitaip vadinamos Dievo karvytėmis.

Kovo 31 dieną LPS „Bočiai“ Druskininkų miesto bendrijos ataskaitinio-rinkiminio susirinkimo metu ir vėl visi grožėjosi nuostabia „Kraitės“ paroda. Akį džiugino „Velykinis medelis“, kurio šakelėse suposi balti angeliukai, spalvingi viščiukai, apnerti kiaušiniai. Šalia – nerti gaideliai, vištelės, kiškiai, kiaušiniai lizdeliuose ir kitos grožybės. Tai angelų ir boružėlių nėrėjos Salvinijos Kriūkienės, siuvinėtojos adatėle Reginos Sabaliauskienės, margučių, boružėlių autorės Romanos Jonušienės, krepšelių iš laikraščio atraižų pynėjos Irenos Jonaitienės ir kitų moterų darbai. Daugelis stoviniavo prie Julijos Čmukienės atvirukų ir paveikslėlių, papuoštų nertomis gėlėmis.

Advento metu „Kraitės“ iniciatyva buvo surengta daržovių mišrainių paroda. Prie didžiojo stalo visi ne tik vaišinosi, bet ir receptus užsirašinėjo. Tuo ypač domėjosi didelis moksleivių būrys. Apie daržoves, vaisius buvo menamos dar negirdėtos senovinės mįslės, deklamuojami eilėraščiai. Burtininkė vaišino „Katės įmaišytu“ juodu ragaišiu.

Etnoklubo moterys dalyvauja ir gerumo akcijose. Jų pagalbos sulaukia ir vieniši druskininkiečiai. Prieš Kalėdas, Velykas skuba juos pradžiuginti savo paruoštomis dovanėlėmis. „Mes įsitikinome, kad kartais už materialias dovanas svarbiau yra bendravimas, išklausymas, rūpestis“, – sako Romana, dalyvaujanti ir Druskininkų moterų katalikių draugijos veikloje.

„Kraitė“ rengia įvairias šventes, parodas ne tik Druskininkuose. Dabar visi ruošiasi pavasario šventėms – Jurginėms ir Šv. Velykoms. Etnoklubo nariai sukuria buvimo kartu džiaugsmą, gerumo, ramybės aurą.

Alfreda Pigagienė

Druskininkai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija