2011 m. gegužės 6 d.
Nr. 34
(1914)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Velykų proga – Vaižganto scenos veikalas ir debesų fotoparoda

Vytautas BAGDONAS

Akimirka iš spektaklio, kurį vaidina
Vaitkūnų kultūros namų aktoriai
(iš kairės): Rita Tranienė, Pranas
Maišelis, Vytautas Dalinkevičius,
Angelė Belausienė, Aldona Bagdonienė
ir Vidas Balaišis

Kultūros namų vestibiulyje veikė
jaunos fotografės Simonos
Bagdonaitės nuotraukų paroda
iš ciklo „Debesų simfonija“

Antrąją Velykų dieną Anykščių kultūros centro Vaitkūnų skyriuje dramos mylėtojai parodė Juozo Tumo-Vaižganto nuotaikingą scenos veikalą „Žemės ar moteries“. Kultūros namų vestibiulyje buvo surengta spalvotos fotografijos paroda, kurioje užfiksuoti labai įspūdingi debesų vaizdai. Kelių dešimčių unikalių fotografijų parodą iš ciklo „Debesų simfonija“ parengė Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos gimnazistė Simona Bagdonaitė. Ne vienas renginio dalyvis apžiūrinėdamas parodą stebėjosi, kokie išraiškingi ir nepakartojami gali būti debesys, kokių vaizdų vaizdelių galima išvysti pakėlus akis į dangų...

Susirinkusiuosius Šv. Velykų proga pasveikinusi renginių organizatorė Aldona Bagdonienė pakvietė pasižiūrėti Vaitkūnų kultūros namų dramos mėgėjų pastatytą spektaklį. Vaitkūniečiai žiūrovų neapvylė. Nuoširdžiai savo vaidmenis atliko Rita Tranienė, Angelė Belausienė, Vidas Balaišis, Vytautas Dalinkevičius, Pranas Maišelis ir spektaklio režisierė Aldona Bagdonienė.

Vaižgantas per savo kūrybinį gyvenimą sukūrė nedaug dramos veikalų. O ir tuos pačius scenos vaizdelius nelengva suvaidinti. Nelengva buvo ir Vaitkūnų kultūros namų dramos ratelio nariams, teko nemažai paprakaituoti per repeticijas.

Anykščių rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija