2011 m. gegužės 18 d.
Nr. 37
(1917)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Minėjimas žurnalistų kalvėje

Vytenis ROŽUKAS

Kalba Bronius Raguotis

Žurnalistikos instituto
direktorius Žygintas Pečiulis
su studentėmis dainavo prancūziškai

Vilniuje, Žurnalistikos instituto (ŽI) kiemelyje, įvyko Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos minėjimas, kuriame apdovanoti įsimintiniausių darbų autoriai žurnalistai.

Po Komunikacijos fakulteto dekano doc. Andriaus Vaišnio, šio instituto direktoriaus Žyginto Pečiulio, Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko sveikinimų bei LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus įžangos Mato Šalčiaus premiją, skirtą Justinui Lingiui, įteikė Europos parlamento narys Justas Vincas Paleckis. J. Lingio filmas „Kalnai – mano gyvenimas“ pripažintas dideliu indėliu į mūsų kultūrą. „Mano hobis – vaikščiojimas pėsčiomis. Esu išvaikščiojęs visas Europos sostines ir atokiausius Vilniaus kampelius, bet ŽI kiemelyje esu pirmą kartą“, – sakė J.V. Paleckis.

Apdovanoti ir studentai: už geriausią praktiką nacionalinėje ir regioninėje spaudoje, geriausią bakalauro kūrybinį darbą. Studentams toks pripažinimas yra svarbi moralinė parama, priminimas nepamiršti Spaudos draudimo laikų, knygnešių, kurių idealai, indėlis į kalbą ir knygas, į kultūrą yra pavyzdys ateinančioms kartoms.

Buvęs ŽI vadovas Bronius Raguotis sakė, kad visų pirma turime mąstyti ne tik apie žurnalistinius dalykus, bet ir apie pastangas siekti tikrųjų vertybių – tolerancijos, gebėjimo nepasiduoti žurnalistikos verslo pagundai, įsipareigoti sau ir Tėvynei.  Mums turi skaudėti dėl to, ką pasakom ir parašom.

„Kas liko iš gegužės 7-osios, dienos, menančios laimėtą keturių dešimtmečių tautos kovą už lietuvišką žodį? – klausė ŽI direktorius Žygintas Pečiulis. – Vis dar gyvos knygnešių legendos apie mistinę, pasauly negirdėtą kontrabandą. Nešti lietuviškas knygas? Rizikuoti, žūti? Dėl ko? Ne vieną kartą esame mintimis ir darbais išdavę knygnešių reikalą.“

Renginyje taip pat pasisakė Kęstutis Petrauskis, laureatė Justė Petkevičiūtė. Buvo ir meninė programa: A. Vinokuro, V. Denisenkos, Aistės Plaipaitės ir žurnalisto Giedriaus Leškevičiaus pasirodymai.

Laimutės VASILIAUSKAITĖS nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija