2011 m. gegužės 27 d.
Nr. 40
(1920)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Panevėžio vyskupijoje

Zarasų dekanate

Atvelykio džiaugsmas jaunimo koncerte

Gieda Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos
„Giedojimo studija“

Zarasai. Gegužės pirmąjį sekmadienį Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo surengtas smagus Atvelykio koncertas. Tai jau gražia tradicija tapęs Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos muzikos mokytojo Gražvydo Gasparavičiaus organizuojamas ir klebono kun. Remigijaus Kavaliausko remiamas renginys.

Darniai Votyvos metu skambėjo jaunimo giesmės, giedamos Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos sakralinės „Giedojimo studijos“ merginų, Zarasų P. Širvio pagrindinės mokyklos mokinių bei Ignalinos bažnyčios jaunimo choro.

 Po šv. Mišių koncerte dalyvaujančius chorus, duetus ir ansamblius pristatė koncerto vedėjai gimnazistai Karolina ir Gytis. Žaismingai ir linksmai Kristaus Prisikėlimą sveikino Zarasų „Santarvės“ pagrindinės mokyklos mažiausieji (vadovė Diana Skvarčinskaitė). Klausytojus džiugino Dusetų meno mokyklos akordeonistų (vadovas Juozas Švedas) kūriniai, didžiulis būrys Zarasų meno mokyklos mokinių – fleitininkės (mokytoja Jūratė Tumėnienė), įvairiais instrumentais (eufonija, kornetu, flugenhornu) stebino meno mokyklos mokiniai, parengti mokytojo Giedriaus Lazdausko, smagiai dainavo mokytojų Jūratės Stacevičiūtės ir Šviesuolės Venclovaitės vadovaujamas gausus jaunučių ir jaunių choras. P. Širvio pagrindinės mokyklos mokytojos Jurgitos Sagadinaitės parengtas mergaičių ansamblis savo giesmėmis skatino kiekvieną rytą pasitikti su tikėjimu, gėriu ir šviesa, o Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos „Giedojimo studija“ (vadovas G. Gasparavičius) šįsyk ne tik giedojo – jai gitaromis ir tamburinu pritarė gimnazistų trio.

Koncerto dalyviai tikintiesiems dovanojo puikią nuotaiką. Koncertu pasidžiaugęs dekanas kun. Remigijus Kavaliauskas apdovanojo kolektyvų vadovus padėkos raštais, o visus dalyvius – dovanėlėmis.

 Gitana Vasalauskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija