2011 m. liepos 1 d.
Nr. 49
(1929)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Prasmingas birželis

Paežerio Švč. Trejybės koplyčia

Apaštalinės Penitenciarijos Dekretas

Eugenijos ir Vito Žąsinų
dovana parapijos salei

NEMAKŠČIAI. Birželio 19 dieną Švč. Trejybės parapijoje vyko tituliniai atlaidai. Nuo 2009 metų Švč. Trejybės atlaidai yra švenčiami šalia Nemakščių esančioje restauruotoje Švč. Trejybės koplytėlėje Paežerio kaime. Ši koplyčia – kultūros paveldo objektas. Šiemet galėjome ne tik džiaugtis puoselėjama koplytėle ir jos aplinkos vaizdu, bet ir mėgautis dvasiniais dalykais, kurie patiriami apsilankius šioje vietoje. Šv. Mišių pradžioje parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius perskaitė ir pakabino ant koplytėlės sienos Apaštalinės Penitenciarijos Dekretą, kuriuo Paežerio Švenčiausios Trejybės koplyčioje tikintiesiems suteikiami visuotiniai atlaidai. Nuo šiol kiekvienas apsilankęs Paežerio koplyčioje galės perskaityti šį dekretą, o tie, kurie atvyks į koplytėlę per Švč. Trejybės atlaidus, pelnys visuotinius atlaidus, kurie suteikti Šventojo Tėvo Benedikto XVI.

Manau, daugeliui žmonių, aplankiusių Paežerio koplytėlę, pirmiausia mintyse suskamba žodis – kuklumas. Todėl nepaprastai jautru, kad reikšmingiausio ir didingiausio slėpinio – Švč. Trejybės atlaidai vyksta mažoje, kuklioje koplyčioje ir jie tampa pastangų – suvokti Švč. Trejybės slėpinio esmę – simboliu. Mažoje medinėje koplyčioje savo ribotumą suvokiantis žmogus yra priverstas suprasti bei tikėti slėpiniu – Švč. Trejybe.

Švč. Trejybės atlaidų metu parapijos klebonas nuoširdžiai dėkojo žmonėms už jų nesibaigiantį gerumą ir dosnumą. Nuoširdžios parapijos tikinčiųjų padėkos nusipelnė Eugenija ir Vitas Žąsinai. Jie savo gimtinės bažnyčios parapijos salei padovanojo išorines ir vidines duris, kurios ne tik pagerino vaizdą, bet ir padės taupyti šilumą žiemos metu. Žmonės atliekantys nesavanaudiškus darbus yra geriausi Švč. Trejybės slėpinio pavyzdžiai, nes tada susijungia ketinimai ir valia daryti gerus darbus, pastangos ir ieškojimai kaip darbą atlikti, rezultatas ir atlikto darbo džiaugsmas.

Svarbiausias dvasinis darbas, atliktas birželį, buvo Švč. Sakramento adoracija, minint Šventojo Tėvo Benedikto XVI 60-ąsias kunigystės metines bei meldžiant naujų pašaukimų ir kunigų šventėjimo. Klebonas kun. S. Šlepavičius, atsiliepdamas į visame pasaulyje vykstančią maldos akciją, visą birželio mėnesį kvietė į dviejų valandų Švč. Sakramento adoraciją. Ji vyko tyloje, buvo meldžiamasi už naujus pašaukimus, kalbamas rožinis, Gailestingumo Vainikėlis, giedamos giesmės. Ši adoracija tapo ne tik visų joje dalyvavusiųjų asmeniniu indėliu į maldas už pašaukimus, bet ir maldos dovana Šventajam Tėvui už jo tarnystę, o kartu ir padėka už suteiktus visuotinius atlaidus Paežerio Švenčiausios Trejybės koplyčioje.

Daiva Visockienė

Kun. Stasio Šlepavičiaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija