2011 m. liepos 1 d.
Nr. 49
(1929)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Kelionė į Dzūkiją

Neseniai 49 Bagotosios parapijos žmonės keliavo po Dzūkiją. Pirmiausiai aplankėme Druskininkus, o po trumpos miesto apžvalgos garlaiviu išplaukėme į Liškiavą, įsikūrusią nuostabioje vietoje kairiajame Nemuno krante. Paskui važiavome į vieną seniausių Lietuvos miestų, įsikūrusį Nemuno ir Merkio santakoje, jau 1377 metais minimą kryžiuočių žygių aprašymuose – Merkinę. Merkinė – senoji Dzūkijos sostinė, apjuosta puikių kraštovaizdžių, menanti ne tik kovas su kryžiuočiais, senuosius Lietuvos ir Lenkijos valdovus, bet ir Rusijos caro Petro I apsilankymą.

Po to aplankėme gamtos paminklą – Ūlos akį. Iš čia vykome į Marcinkonis – vieną didžiausių pagal užimamą plotą kaimų Lietuvoje. Marcinkonių bažnyčioje šventėme šv. Mišias, kurias kartu su mūsų kunigu Juozu Fakėjavu aukojo parapijos klebonas kunigas Algis Vaickūnas. Po Eucharistijos šventimo turėjome bendrą agapę, į kurią pakvietėme parapijos kleboną.

Vienas paskutinių mūsų aplankytų objektų Dzūkijoje – Grūto parkas, kuriame įrengta socialistinio realizmo dvasia sukurtų tarybinio laikotarpio veikėjų skulptūrų ekspozicija.

Ekskursiją baigėme pasivaikščiojimu Birštone.

Dėkojame Amerikos fondui „Lietuvių Katalikų Religinė Šalpa“ už finansinę paramą šiai kelionei.

Vidas Matulaitis

 Bagotoji, Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija