2011 m. liepos 22 d.
Nr. 55
(1935)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kultūros zona


XXI Amžius

Naujienų vaivorykštė

Nauja kultūrinė erdvė

Vytautas Bagdonas

Sakralinio meno centro lauko
terasą atidarė Anykščių rajono
meras Sigutis Obelevičius

Į naujos kultūrinės erdvės atidarymo
iškilmes susirinko nemažai žiūrovų

Anykščiai turi dar vieną naują erdvę kultūriniams renginiams organizuoti – tai lauko terasa už Sakralinio meno centro, iškilmingai atidaryta birželio 22-osios popietę.

Kai prieš pora metų duris atvėrė Sakralinio meno centras, įkurtas rekonstravus dar prieškario laikais statytą vyskupo Antano Baranausko vardu pavadintą parapijos salę, šis kultūros židinys bemat tapo traukos objektu. Čia, Sakralinio meno centre, vietą surado šviesaus atminimo monsinjoro Alberto Talačkos visą gyvenimą kauptos ir Anykščiams dovanotos meno vertybės bei asmeninė biblioteka. Unikalių, be galo reikšmingų meno šedevrų fone vyksta susitikimai su žymiais žmonėmis, sakralinės muzikos koncertai, o paroda keičia parodą. Praėjusią vasarą Sakralinio meno centre duris atvėrė ir vienintelis Lietuvoje Angelų muziejus, kuriame taip pat netrūksta lankytojų.

O dabar anykštėnų bei jų svečių poreikiams atidaryta ir terasa prie Sakralinio centro galinės sienos. Taigi čia, Anykščių senamiestyje, Vilniaus gatvėje, vienoje vietoje įsikūrė trys kultūrinės erdvės.

Į lauko terasos atidarymą susirinko nemažai anykštėnų, dalyvavo ir grupė garsių mokslininkų, kaip tiktai tądien Anykščiuose vykusios Lietuvos mokslų akademijos dienos dalyvių. Renginį pradėjusi Sakralinio centro vadovė Rita Babelienė dėkojo Anykščių rajono savivaldybei už nuoširdų požiūrį į kultūrą, finansinį Sakralinio centro veiklos rėmimą. Nepamiršta padėkoti ir UAB „Jarimpekso statyba“, kurios darbuotojai įrengė terasą.

Rajono meras Sigutis Obelevičius, perkirpdamas juostelę ir atidarydamas Sakralinio centro lauko terasą, nuoširdžiai džiaugėsi dar viena kultūrine erdve, atsiradusia turistų gausiai lankomuose Anykščiuose. Pasak mero, kai kurie skeptikai bando tvirtinti, kad mieste kultūros objektų yra per daug. Tačiau iš tikrųjų visos kultūrinės erdvės yra reikalingos ir kiekvieno naujo kultūros objekto atidarymas yra džiugi šventė, dėmesio vertas dalykas.

Anykščių sakralinio meno centro lauko terasos atidarymas sutapo su  tradicinio respublikinio Anykščių krašte organizuojamo festivalio „Rubikiai – dainų krantas“ baigimo švente. Ta proga koncertavo Anykščių muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas Vytauto Žiuko, perkusijos ansamblis „TABA“ (vadovas Saulius Auglys-Stanevičius), obojaus virtuozas Robertas Beinaris, kompozitorius ir džiazo pianistas Saulius Šiaučiulis.

Naujoje erdvėje labai tiko ir uteniškio tautodailininko Vytauto Šemelio  meno kūrinių iš akmens paroda. O ant pastatų, esančių Sakralinio meno centro kaimynystėje, puikavosi Anykščių kūrybos ir dailės mokyklos auklėtinių piešinių paroda.

Anykščių sakralinio centro kolektyvas naujoje kultūrinėje erdvėje žada visuomenei pasiūlyti įvairių įspūdingų renginių.

Anykščiai
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija