2011 m. spalio 21 d.
Nr. 76
(1956)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Šviesi asmenybė

Zigmas Tamakauskas

Būrelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos
krikščionių demokratų Kauno
skyriaus bendrijos narių
prie prezidento Aleksandro
Stulginskio paminklo Istorinės
prezidentūros kiemelyje

Rugsėjo 22 dieną suėjo 42 metai nuo iškilaus Lietuvos Prezidento Aleksandro Stulginskio mirties. Šią datą pažymėjo jo vardu pavadinta Kauno vidurinė mokykla ir būrelis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno skyriaus bendrijos narių, kurie padėjo gėlių prie skulptoriaus Vytauto Naručio 1995 metais sukurto Prezidento paminklo Istorinės prezidentūros kiemelyje ir susikaupė prie jo kapo Aukštosios Panemunės kapinėse.


Mirė Lietuvos karinės aviacijos kūrėjas

Spalio 11 dieną, eidamas 65-uosius metus, mirė vienas ryškiausių karo aviacijos lakūnų, nepriklausomos Lietuvos karinės aviacijos kūrėjas, dimisijos pulkininkas Stasys Murza. Į Lietuvos karinių oro pajėgų kūrimą S. Murza įsijungė 1992 metais. Jis vadovavo tuometiniam Krašto apsaugos ministerijos aviacinės tarnybos kovinės parengties skyriui, vėliau ėjo Lietuvos karinių oro pajėgų vado pirmojo pavaduotojo pareigas.


Vyskupiškos ištikimybės auka

Nikitai Chruščiovui įkopus į aukščiausią komunistinės valdžios viršūnę, iš pradžių Bažnyčios ir tikinčiųjų persekiojimas lyg sušvelnėjo. Vienintelis Lietuvoje likęs vyskupas Kazimieras Paltarokas rūpinosi, kad leistų įkalintiems vyskupams sugrįžti į Lietuvą, į jiems paskirtas pareigas. Neleido. Valdžiai leidus, suderintą kandidatų vyskupystėn sąrašą vyskupas pristatė Vatikanan. 1955 m. liepos mėnesį vyskupas K. Paltarokas gavo atsakymą, kad leidžiama jam – vienam vyskupui – du nominuotus kandidatus – kun. dek. Julijoną Steponavičių ir kan. Petrą Maželį – konsekruoti vyskupais. Tai padaryta 1955 m. rugsėjo 11 dieną Panevėžio katedroje. Vysk. K. Paltarokas ir tikintieji dėkojo Dievui ir džiaugėsi, nes 10 metų vienam vyskupui teko atsakomybė ir vyskupiška pareiga.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija