2011 m. spalio 21 d.
Nr. 76
(1956)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Savanorystės metams besibaigiant

Svečiai Vilkaviškio vyskupijos
Caritas pagalbos centre
„Rūpintojėlis“. Pirmoje eilėje
(iš kairės): Vilkaviškio vyskupijos
„Caritas“ direktorius kun. Arvydas
Liepa, Gardino vyskupijos
„Caritas“ direktorius kun. Vitalijus
Dobrolovičius, Elko vyskupijos
„Caritas“ direktorius kun. Darius
Kručinskis. Antroje eilėje
(iš kairės): Pavelas Sčepanskis
(Elkas), Jelena Michalik (Gardinas),
Marta Matusevič (Elkas), Aušra
Adomavičiūtė (Marijampolė),
Dženeta Briliūtė (Marijampolė)
ir Samanta Aleknavičiūtė
(Marijampolė)

Siekiant atkreipti dėmesį į savanorišką veiklą Europos Sąjungoje (ES), 2011-ieji pavadinti Europos savanoriškos veiklos metais. ES šalyse savanoriška veikla užsiima 92–94 milijonai suaugusiųjų. Tai sudaro 23 proc. visų vyresnių nei 15 metų amžiaus europiečių.

Pratęsiant nuoširdų bendradarbiavimą, rugsėjo 29 dieną Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ (VVC) lankėsi Elko vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Darius Kručinskis (Dariusz Kruczyński ) ir  bendradarbiai Marta Matusevič (Marta Matusiewicz) bei Pavelas Sčepanskis (Paweł Szczepański), Gardino vyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Vitalijus Dobrolovičius ir pavaduotoja Jelena Michalik. Šiame susitikime dalyvavo ir į jį atvykusius svečius pasveikino Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“, subūrusio beveik 600 savanorių būrį, veiklą pristatė organizacijos direktorius kun. Arvydas Liepa ir direktoriaus pavaduotoja Aušra Adomavičiūtė. Svečiams parodytos nuotraukose užfiksuotos savanorių mokymų, darbo su vaikais, seneliais, priklausomybių turinčiais asmenimis, prekybos žmonėmis aukomis ir darbo su teistais bei nepasiturinčiais asmenimis akimirkos. Vėliau aktyviai diskutuota, kuo skiriasi „Caritas“ savanoriai nuo kitų nevyriausybinių organizacijų, padedančių artimui. Išsakyta mintis, kad „Caritas“ savanorio tikslas –  ne tik filantropinė veikla, bet ir per gailestingumo darbus liudijimas žmonėms Jėzų. Galima drąsiai teigti, kad „Caritas“ savanoriui širdį skauda dėl tų pačių dalykų kaip ir Dievui, ir iš šio skausmo gimsta troškimas padėti kitiems žmonėms konkrečiais darbais.  Susitikimo metu taip pat aptartos savanorių motyvavimo ir pritraukimo problemos Lietuvoje, Lenkijoje ir Baltarusijoje.

Svečiai aplankė Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centrą „Rūpintojėlis“, kuriame apžiūrėjo parodą, skirtą Dievo Gailestingumo ir savanorystės metams paminėti, bei susitiko su jaunaisiais „Caritas“ savanoriais. Parodą VVC pagalbos centro „Rūpintojėlis“ darbo laiku gali apžiūrėti kiekvienas norintis.

Artimiau susipažinę su vienu iš mūsų vykdomų projektų, svečiai aplankė Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo Baziliką, kurioje ilsisi pal. Jurgio Matulaičio palaikai. Pasimeldę prie jo kapo bei apžiūrėję atnaujintą bažnyčią, svečiai buvo pakviesti apsilankyti neseniai Marijonų vienuolyne atidarytame muziejuje.

Kitas kaimyninių vyskupijų „Caritas“ atstovų susitikimas vyks Gardino vyskupijos „Caritas“ (Baltarusija).

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ informacija
Saros Karvelytės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija