2011 m. lapkričio 18 d.
Nr. 83
(1963)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Karitiečius suartina ir piligrimystė

Kelionės dalyviai Gedimino
kalno papėdėje

„Žiniuko“ vaikai Vilniaus
Katedros aikštėje

Jaunieji karitiečiai
prie Vilniaus Arkikatedros

Artėjant džiugaus  laukimo metui Adventui, visada prisimename, kad kažkas turi pasibaigti, o kažkas prasidėti iš naujo. Šių minčių vedini ir norėdami paskatinti naujai veiklai bei naujoms idėjoms, lapkričio 3 dieną Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ Kalvarijos vaikų dienos centro „Žiniukas“ lankytojai, vykdydami socializacijos programos projektą, finansuojamą Kalvarijos savivaldybės, lydimi Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ darbuotojų,  išvyko į piligriminę kelionę po Vilnių.  Kartu keliavo ir jaunieji „Caritas“ savanoriai, kuriems tai buvo dovana už aktyvų dalyvavimą  savanoriškoje veikloje.

Keliavome norėdami aplankyti sostinę,  susipažinti su religiniu,  kultūriniu paveldu, apsilankyti Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“, smagiai ir turiningai praleisti laiką. Bažnytinio  paveldo muziejuje  visi susipažino su bažnytiniu lobynu: liturginiais reikmenimis, meno kūriniais, dailiųjų amatų dirbiniais, bažnytinės tekstilės dirbiniais. Po to, grožėdamiesi rudenišku sostinės senamiesčiu, nužingsniavo į Vilniaus Katedrą, kurioje aplankė Šv. Kazimiero koplyčią ir Arkikatedros požemius. Čia kelionės dalyviai susipažino su Šv. Kazimiero ir jo paveikslo istorija, sužinojo, kodėl jis paskelbtas Lietuvos ir jaunimo globėju. Bazilikos požemiuose prisiminė garsias Lietuvos gimines: Goštautus, Radvilus, Tiškevičius ir kitas žymias asmenybes. Ypač susidomėję visi klausėsi gidės pasakojimų apie archeologinius kasinėjimus, žymių žmonių nuveiktus darbus, praeities istorinius įvykius.

Išėję iš Vilniaus Arkikatedros, ekskursijos dalyviai grožėjosi didingu jos fasadu ir aikšte, Vilniaus senamiesčiu. Čia grupei teko išsiskirti – vaikai vyko į pramogų ir laisvalaikio centrą „Ozas“, o jaunieji karitiečiai ir „Caritas“ darbuotojai vyko į žvakių gamybos dirbtuvėles susitikti su žvakių gamintojais. Šios dirbtuvės – tai galimybė realizuoti save, išmokti naujo amato, įgyti pasitikėjimo savimi, integruotis į darbo rinką. Jaunuosius karitiečius pasitiko dirbtuvių direktorius Gintautas Andriulionis.  Jis ir ten dirbantys priklausomybių turintys žmonės supažindino su adventinės akcijos „Gerumas mus vienija“ žvakelių, kitų liturginių žvakių  gaminimo procesu,  demonstravo  pagamintus gaminius. Atvykę savanoriai ir „Caritas“ darbuotojai turėjo galimybę prisijungti prie žvakelių gaminimo proceso.

Grįžtant į namus piligrimai dalijosi įspūdžiais, išgirstomis istorijomis, dėkojo Dievui už prasmingai praleistą dieną.

Vilkaviškio vyskupijos
„Caritas“ informacija
Marijampolė–Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija