2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Garbingas jubiliejus

Romoje paminėtas prel. Kazimiero Dobrovolskio 100-metis

Kun. Linas Baltrušaitis

Jubiliatas prel. Kazimieras
Dobrovolskis ir jo pasveikinti
atvykusieji Popiežiškosios Lietuvių
Šv. Kazimiero kolegijos
archyvo nuotrauka

Lapkričio 25 dieną, penktadienį, Popiežiškojoje Lietuvių Šv. Kazimiero kolegijoje Romoje vyko iškilmė, kurioje kolegijos bendruomenė su būriu svečių, kartu su savo šimtąjį gimtadienį švenčiančiu prelatu Kazimieru Dobrovolskiu, šventė ir Dievui dėkojo už visa tai, ką Dievas nuveikė jo gyvenime.

Šventė prasidėjo šv. Mišių auka, kuriai vadovavo ir Dievo žodžiu dalijosi Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Pradėdamas Eucharistijos šventimą kardinolas kvietė dėkoti Dievui už prelatą Kazimierą, už visa, ką jis gavo, ką per jį Dievas nuveikė kitų žmonių gyvenimuose. Vilniaus arkivyskupas pasidalijo patirtimi ir prisiminė savo pirmuosius žingsnius Romoje bei santykį su tuo metu kolegijos ūkiui Tivolyje vadovavusiu kunigu Kazimieru. Jam tai buvo lietuviško, gero, praktiško ir nuoširdaus kaimo klebono pavyzdys: stropus, darbštus, nuolat besidalijantis tuo, ką turi, ir priimantis kiekvieną. Jis nelaukdavo padėkos, bet, kol sveikata leido, darbavosi ten, kur jo reikėjo. Kol galėjo, tarnavo Tivolio parapijoje ir buvo tikras bei ištikimas kunigas. Kardinolas pasidžiaugė prelato Kazimiero ištikimybe ir tvirtumu, linkėjo jubiliatui stiprybės ir sveikatos, kad Viešpats ir toliau būtų gyvenimo viltis ir stiprybė.


Globos idėjai – 20 metų

Jurgita ŠEŠTOKAITĖ

Paminklinis akmuo –
padėkos simbolis Brešijos
vyskupystės „Caritui“

Šeštajame Marijampolė–Kalvarija kelio kilometre, Aviklų kaime, savo tėvų žemėje, šviesios atminties monsinjoras Vytautas Kazlauskas pagal unikalų Vakarų Europos modelį įkūrė vaikų globos namus. 1991 m. vasarą Marijampolės vaiko tėviškės namų kaimelio maketas stovėjo ant monsinjoro darbo stalo. Dabar čia – 14 namų, kaimelyje nuolat gyvena 100 vaikų, kurių auklėjimu rūpinasi 40 darbuotojų, iš jų – 10 mamų-socialinių darbuotojų, nuolat gyvenančių kartu su vaikais, 10 tetų-socialinių darbuotojų – padėjėjų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija