2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Panevėžio vyskupijoje

Kupiškio dekanate

Paminėjo buvusį vikarą

Renginio dalyviai iš Palėvenės
ir Sidabravo ir klebonai (centre):
kan. Vladas Rabašauskas
ir kun. Remigijus Katilius

PALĖVENĖ. Lapkričio 13 dieną Palėvenės bažnyčia šurmuliavo svečių balsais ir muzikos garsais. Į Palėvenę atvyko apie 50 svečių iš Radviliškio rajono Sidabravo miestelio: seniūnijos atstovai, parapijiečiai, etnologė Gražina Kadžytė, kun. Antano Valantino giminės. Lapkričio 14 dieną jam būtų sukakę 95 metai. Palėvenės parapija buvo pirmoji Antano Valantino darbo vieta. Čia jis darbavosi vikaru nuo 1940 m. liepos iki 1941 m. rugsėjo.


Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Dvynės šventė 90-metį

Jubiliatės (sėdi iš kairės)
Antanina ir Bronislava bei jų šeimos

NEMAKŠČIAI. Gruodžio 3 dieną, šeštadienį, Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už seseris dvynes Antaniną Juškienę ir Bronislavą Karčiauskienę jų 90-mečio jubiliejaus proga. Tik Dievo valia buvo surengta tokia išskirtinė šventė, todėl kiekvieno šv. Mišių dalyvio akyse spindėjo nuostaba, mintyse sukosi žodis – neįtikėtina, o širdys džiūgavo, kad mums leista prisiliesti prie šios stebuklingai šviesios akimirkos. Metų našta sulenkė senolių pečius, tačiau šalia stovinčių vaikų rankos, ištiestos pakelti ir atsiremti, buvo geriausia padėka už jiems padovanotą gyvenimą ir rūpestį bei meilę juos auginant. Pasveikinti jubiliačių susirinko gausus kelių kartų artimųjų būrys. Žvelgiant į tokį gražų gausios giminės susiėjimą, suvoki, kad nereikia jokių skambių frazių apie tradicinės šeimos puoselėjimą, ar aršių diskusijų ginant jos reikalingumą šiame moderniame pasaulyje. Tiesiog žaviesi gražia šeima ir suvoki bei pajunti, kokia jėga ir stiprybė slypi šeimos vertybėse.  


Kaunoarkivyskupijoje

Kauno I dekanate

Pasveikinosu 95-mečiu

Kun. jubil. Vaclovas Aleksandravičius
(dešinėje) ir parapijos dvasininkai
(iš dešinės): mons. Vytautas
Grigaravičius, diak. Giedrius
Maskolaitis ir kun. Nerijus Šmerauskas

ŽALIAKALNIS. Gruodžio 11 dieną, sekmadienį, Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje per Sumos šv. Mišias su 95 metų gimtadieniu buvo pasveikintas 30 metų šioje parapijoje dirbantis kun. jubil. Vaclovas Aleksandravičius. Šv. Mišias jis aukojo kartu su klebonu mons. Vytautu Grigaravičiumi ir vikaru kun. Nerijumi Šmerausku. Jubiliatą, kunigu įšventintą prieš 69 metus, pasveikino visi pamaldų dalyviai, o parapijos organizacijų atstovai įteikė gėlių ir tarė nuoširdžius sveikinimo žodžius, prašė Dievo palaimos ir linkėjo stiprios sveikatos, neišsenkančios energijos.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija