2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Gimnazistai – Jaunimo maldos vakare

Grupė Radviliškio rajono Baisogalos gimnazijos mokinių, vadovaujamų tikybos mokytojos Giedrės Nakutienės,  dalyvavo Vilniuje vykusiame renginyje – Jaunimo maldos vakare su muzikos atlikėju Paddy Kelly. Gimnazistai įsiliejo į trijų tūkstančių jaunuolių, susirinkusių iš visos Lietuvos, būrį.

Renginys prasidėjo  Šv. Teresės bažnyčioje šv. Mišiomis, kuriose dalyvavo dainininkas P. Kelly, garsios grupės The Kelly Family narys. Po šv. Mišių Aušros Vartuose jis pasidalino asmeniniuliu dijimu – papasakojo savo gyvenimo bei tikėjimo istoriją. Paddy kalbėjo apie tai, kad širdies tuštumos niekas kitas, be Dievo, negali užpildyti. „Aš žinau, kad Lietuvoje mažai vilties, optimizmo. Jauni žmonės palieka savo šalį, savo noru pasitraukia iš gyvenimo. Aš atvažiavau paliudyti viltį“, – susirinkusiesiems kalbėjo P. Kelly.

Po liudijimo, nešini fakelais, žvakėmis, vėliavomis, giedodami jaunieji Baisogalos piligrimai kartu su visais patraukė į Šv. Jonų bažnyčią, kur vėlyvą vakarą vyko P. Kelly ir jo grupės koncertas-maldos vakaras. Grupės muzikantai – profesionalai iš viso pasaulio – atliko įvairaus stiliaus muziką, o Paddy – savo paties autorines religinio turinio dainas ir giesmes. Ovacijų susilaukė daina „An Angel“ – žinomiausia iš grupės „The Kelly Family“ šlovės laikų. P. Kelly paprašė kelių jaunų žmonių parodyti lietuvių liaudies šokio žingsnelius, o vėliau, nusiavęs batus, pašoko airių liaudies šokį. Jis pakvietė jaunimą šokti pagal jo su grupe atliekamą muziką.

Įspūdinga naktis pralėkė bematant. Išalkusieji turėjo galimybę atsigerti arbatos, pasivaišinti spurgomis. Norintieji atliko išpažintį.

Visi 44 Baisogalos gimnazistai, dalyvavę renginyje, vienu balsu tvirtino patyrę stebuklą, suartinusį visus dalyvius: jautę ramybę ir palaimą, meilę visam pasauliui, taurios ir šviesios Paddy asmenybės burtus. Visų bendras noras – vėl dalyvauti panašaus pobūdžio renginyje.

Mokytoja Regina Vaitkevičienė

Baisogala, Radviliškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija