2011 m. gruodžio 16 d.
Nr. 91
(1971)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Adventas – džiugaus laukimo metas

Advento popietės dalyviai. Kairėje –
kan. Edmundas Rinkevičius

Advento popietę, gruodžio 1 dieną, pasidalinti laukimo džiaugsmu susirinko Panevėžio miesto Parko bibliotekos senjorų klubo nariai ir svečiai. Vienas iš bibliotekos svečių buvo Ramygalos Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas, poetas ir tautodailininkas kanauninkas Edmundas Rinkevičius. Jis priminė susirinkusiesiems apie Advento reikšmę katalikams ir tai, kad kiekvienas yra kviečiamas Adventą išgyventi rimtyje, darant atgailą, gerus darbus, lankant ligonius. „Sielos tyrumas, taika ir vienybė su Dievu padės pasiruošti Jėzaus atėjimo į pasaulį šventei – Šv. Kalėdoms“, – sakė kanauninkas.

Į susitikimą su kan. E. Rinkevičiumi sugužėjo pilna bibliotekos salė. Renginį vedė ir svečią kalbino bibliotekos darbuotoja Regina Mazurienė. Ji pristatė bibliotekoje eksponuojamas kunigo poezijos knygas „Krintanti žvaigždė“, „Vilties sparnai“, „Po žilvičio šakom“, „Sudegintas laikas“, „Ramybės ąžuolas“ ir  knygą apie kunigą A. Papučką – „Tavyje, o Dieve, visa mano viltis“.

Gerbiamas poetas kan. E. Rinkevičius apžvelgė visą savo kūrybą, prisiminė, kad rašyti eiles pradėjo dar  nebūdamas mokinukas, pristatė vieną iš savo knygų – „Ramybės ąžuolas“. Ne vienas popietės dalyvis panoro įsigyti šią knygelę.

Visus susirinkusiuosius užbūrė Panevėžio miesto Muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Keturi vėjai“ (vadovė Giedrė Jatautytė) bei solistai P. Rajeckas ir V. Šulskis. Moksleiviai padainavo keletą dainų ir giesmių. Ypatingai visų dvasią pakėlė solistų atliekama giesmė Švč. Mergelei Marijai „Ave Marija“. Širdis džiaugėsi už tuos tėvus, kurių vaikai čia koncertavo. Dėkojau mokytojai, kuri moko vaikus mylėti muziką, meną, grožį ir tai aukoti Dievo garbei, žmonių džiaugsmui. Atrodė, kad jų atliekamų giesmių melodija pakilo į dangų ir nuvingiavo padebesiais. Ji kvietė visus įsileisti į širdis adventinį šventumą ir stebuklingojo laukimo džiaugsmą.  

Popietė baigėsi kunigo ir senjorų klubo narių šiltu bendravimu prie vaišių stalo. Susirinkusieji dėkojo kan. E. Rinkevičiui už pabuvimą drauge. Visi skirstėsi į namus pakilios nuotaikos, laukdami artėjančių švenčių.

Milda Gogelienė
Parko bibliotekos senjorų klubo narė

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija