2012 m. sausio 6 d.    
Nr. 1
(1976)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Šventiniai akcentai Svėdasuose

Vytautas BAGDONAS

Marijos ir Juozapo vaidmenis
sėkmingai atliko Irma Deguckienė
ir Rokas Mikalkevičius

Ir taip jau gražus, jaukus Svėdasų miestelis tarpušvenčiu dar labiau išgražėja, prašviesėja, pagyvėja, ne vieną dieną gyvena Šv. Kalėdų nuotaikomis. Šiemet jau trečią kartą Svėdasai tapo Kalėdiniu miesteliu. Tokios idėjos sumanytojams kavinės „Pas Gedą“ savininkams – Kutkų šeimai – įgyvendinti mielai padeda ir kiti svėdasiškiai.

Svėdasų centre vėl puikuojasi įspūdingais rankų darbo ir pirktiniais žaislais gruodžio pabaigoje papuošta, spalvingai apšviesta aukštaūgė eglė, kurią dovanojo, atvežė iš miško ir pastatė Vytauto Datenio vadovaujamos bendrovės „Kerokšlis“, užsiimančios miškų tvarkymu bei medienos perdirbimu, žmonės. Vietos verslininkų Kutkų iniciatyva šiemet miestelis pasipuošė šventine iliuminacija – dekoratyviniais žibintais.Toks apšvietimas labai gražiai ir skoningai papuošė Svėdasus, suteikė šventišką nuotaiką.


Mugėje – rankų darbo kūriniai

Rūta Averkienė

Mugėje dirba jaunimas

Varėnos kultūros centro kino ir parodų salėje šurmuliavusi Varėnos krašto tautodailininkų ir amatininkų darbų paroda-pardavimas „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“ alsuote alsavo dzūkiška kalėdine dvasia. Ji maloniai nustebino dzūkiškais, jaukiais ir mielais dirbiniais.

Šiemet šią mugę organizavę Varėnos kultūros centro ir Varėnos švietimo centro Turizmo ir verslo informacijos skyriaus darbuotojai džiaugėsi, kad ji pavyko. Ir per dvidešimt savo darbais prekiavusių tautodailininkų bei amatininkų, ir mugėje apsilankiusieji buvo patenkinti. Juk didžiosios metų šventės jau čia pat. Maloniai nustebinti, pradžiuginti, sušildyti savo ir artimųjų Kalėdas norisi mielomis dovanomis. Tokių parodoje-pardavime tikrai netrūko. Mugę dar labiau papuošė čia veikianti rajono mokinių kūrybinių darbų paroda „Mano kalėdinis langas“ ir varėniškis muzikantas Stasys Junda.


Advento sekmadienis

Ona Striškienė

Adventinės popietės metu

Graži tradicija paskutinį Advento sekmadienį po šv. Mišių Paįstrio bažnyčioje (Panevėžio r.) visus pakviesti į miestelio kultūros centrą. Padėkos popietėje „Baltas sekmadienis“ kultūros namų darbuotojai iš anksto pasveikina atėjusiuosius su artėjančiomis Šv. Kalėdomis ir padėkoja už paaukotą laiką plėtojant saviveiklinį meną, puoselėjant tradicijas, už gerumą, šviesą, kurioje gyventa, kurios ieškota ir dalintasi su visais. Čia pabūnama kartu, kaip ne kartą būta per visus metus.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija