2012 m. sausio 6 d.    
Nr. 1
(1976)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Gyvenimo dovanos

Julė KILČIAUSKIENĖ

Kun. Vytautas Merkys Lietuvoje,
Kauno Arkikatedroje 2007 metais

Kai sumaniau rašyti apie Kauno Švč. Sakramento koplyčios rektorių, 85-uosius einantį  kunigą Vytautą Merkį, dar nežinojau kad jis 23 metus klebonavo Ukrainoje, kur ir buvo jo pirmoji, didžioji kunigystė, nebuvau skaičiusi straipsnių ir tikėjausi „atkasusi“ mažai žinomą asmenybę. Bet, pradėjus rinkti medžiagą, mano planai pasikeitė. Pavadinau straipsnį „Gyvenimo dovanos“. O kaip mes jas suprantame, tai jau kiekvienas savaip... Vieniems tai puiki sveikata, mylinti šeima, antriems – materialinė gerovė, o tretiems – kelionė Pašaukimu. Neretai būname įsitikinę, kad esame absoliutūs savo gyvenimo šeimininkai – galime pagal susikurtą planą kreipti likimą ir pasiekti užsibrėžtų tikslų. Tačiau labai dažnai ateities planai, neturėdami tvirto pagrindo, kaip smėlio pilys tyžta, o kelyje pasitaikiusios vilionės ir kliūtys sugniuždo. Pasakojimas apie tėvelį V. Merkį – tai kelionė per jo gyvenimo metus...


Gyvenimas su Dievo palaima

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Po iškilmingos karininko laipsnio
suteikimo ceremonijos (iš kairės):
kun. Šarūnas Petrauskas, dukra
Kristina, Danguolė ir Antanas
Aukštuoliai, marti Modesta,
sūnus Giedrius bei Justinas

2011 metai Danguolei ir Antanui Aukštuoliams, sulaukusiems Sidabrinių vestuvių, atseikėjo daug švenčių. Ukmergės rajone, Žemaitkiemyje, gyvenantys sutuoktiniai sako, jog visos jos – prasmingos ir įsimintinos.

Ir po darbo tenka bendrauti su žmonėmis

Sausį Danguolė užvėrė Kauno kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto duris. Ji džiaugiasi baigusi socialinio darbo studijas ir įgijusi bakalauro laipsnį. Žemaitkiemio seniūnijoje ne vienerius metus šį darbą dirbanti moteris sakė, jog studijos suteikė vertingų žinių, praverčiančių kasdieniniame darbe.


„Gerumo kristalai“ – už gerus darbus Kaunui

„Gerumo kristalu“ apdovanotą
kun. Artūrą Kazlauską sveikina
Seimo narė Vida Marija Čigriejienė

Kauno rotušėje antradienį pagerbti praėjusiais metais miestui nusipelnę žmonės – miesto meras Andrius Kupčinskas jiems įteikė „Gerumo kristalus“. Apdovanojimai kasmet tenka tiems, kurie puoselėja kultūros tradicijas, amžinąsias, krikščioniškąsias vertybes, bendruomeniškumą, teikia pagalbą neįgaliesiems, globoja našlaičius ir sergančius, saugo kultūros paveldą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija