2012 m. sausio 13 d.    
Nr. 2
(1977)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

Žinia Lietuvai ir pasauliui

Algimantas Zolubas

Žodis žinia reiškia pranešimą apie įvykį, reikalą, naujieną. Informacija gali būti svarbi, reikšminga, gali būti nesvarbi, nereikšminga. Antai kasmet pirmąją Kalėdų ir Velykų dieną Katalikų Bažnyčios vadovas skelbia tradicinį kreipimąsi „Urbi et Orbi“ (Miestui ir pasauliui), pranešdamas itin svarbią tikinčiųjų pasauliui žinią apie Kristaus gimimą ir prisikėlimą. Žinios apie Kristaus gimimą ir prisikėlimą yra įamžintos skulptūrose, paveiksluose bei kitokiais pavidalais.


Metų pabaigoje padidėjo parama partijoms

Uždraudus verslo paramą partijoms, įmonės galėjo politines organizacijas šelpti iki praėjusių metų pabaigos ir šia galimybe jos pasinaudojo ypač uoliai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, vien Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius gavo 631,7 tūkst. Lt. Tai žymiai daugiau nei TS-LKD gavo iš verslo per pirmus devynis praėjusių metų mėnesius, kai šiai partijai suaukota apie 525 tūkst. Lt. VRK duomenimis, valdančiosios partijos rėmėjų sąraše aukos siekia 30–42 tūkst. Lt. Kaune konservatorius parėmė ir su jais konfliktuojantis verslininko Visvaldo Matijošaičio judėjimas „Vieningas Kaunas“: milijonieriaus valdoma „Vičiūnų restoranų grupė“ TS-LKD pervedė 30 tūkst. litų, o net 42 tūkst. Lt partijai skyrė to paties V. Matijošaičio bendrovė „Vičiūnai ir partneriai“. TS-LKD rėmėjai partijai aktyviai aukojo ir spalio bei lapkričio mėnesiais. Tačiau per paskutines keturias 2011 metų darbo dienas, gruodžio 27–30 dienomis, į partijos iždą suplaukė maždaug pusė visos aukų sumos – daugiau kaip 311 tūkst. Lt. Iš viso per gruodį TS-LKD verslas paaukojo daugiau kaip 427 tūkst. Lt.


Teismų neliečiamybė – tariama

Algimantas Zolubas

2012 metų sausio 4 d. Lietuvos televizijos laidoje „Teisė žinoti“ apie teismų neliečiamybę kalbėjo Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius, Apeliacinio teismo Civilinių bylų teisėjas Vigintas Višinskis ir VU Viešosios teisės katedros vedėjas Egidijus Kūris. Laidoje dalyvavusiam Seimo nariui Gintarui Songailai, kuris išreiškė abejones dėl teisėsaugos sprendimų skaidrumo bei pasisavinamos neliečiamybės, laidos vedėja Rita Miliūtė akivaizdžiai talkino teismų neliečiamybės šalininkams, trukdė Seimo nariui išsakyti savo nuomonę, atremti priekaištus dėl neva politikų spaudimo teismams.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija