2012 m. balandžio 20 d.    
Nr. 16
(1991)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Rekolekcijos, atlaidai ir ekskursija

Danguolė Protasevičienė

Grupė parapijiečių su Vilkaviškio
dekanato „Caritas“ atstovais
po šv. Mišių prie Pajevonio
Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios.
Priekyje – klebonas
kun. Francas Kuklys

Su Alytaus Šv. Kazimiero parapijos
piligrimais Pajevonyje. Kairėje –
Pajevonio klebonas kun. Francas Kuklys

Ekskursijoje Ožkabaliuose,
dr. J. Basanavičiaus sodyboje

Pajevonys. Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios išorinė dalis panaši į Vilniaus Arkikatedrą. Čia aukojamos šv. Mišios ir vykstančios šventės tikrai ne prastesnės nei sostinėje. Parapijos klebonas kun. Francas Kuklys savo parapijiečius ir ne tik juos (klebonas aptarnauja ir Lankeliškių parapiją) vos ne kiekvieną sekmadienį stengiasi nustebinti sugalvodamas kažką naujo.

Štai kovo 18-ąją Pajevonio bažnyčioje vyko trijų dienų Gavėnios rekolekcijos. Klebono pakviesti atvyko Alytaus Šv. Kazimiero parapijos piligrimai, vadovaujami Šv. Elžbietos seserų kongregacijos vyresniosios vienuolės Emanuelės. Jaunimas giedojo šv. Mišiose kartu su Pajevonio bažnyčios choru ir svečiais iš Alvito. Šv. Mišiose taip pat dalyvavo Vilkaviškio dekanato „Caritas“ organizacijos atstovai. Po šv. Mišių buvo giedamos giesmės, bendruomenės namuose vyko popietė.

Pirmoji rekolekcijų diena buvo skirta išpažinties reikšmei, atgailai ir susitaikymui. „Kaip svarbu matyti visą save, savo širdį – ir tik tada turėsime ryšį su Dievu ir pačiu savimi“, – akcentavo pamokslą skaitęs VDU dėstytojas kun. dr. Rimas Skinkaitis. Antrosios rekolekcijų dienos pamokslas buvo skirtas Santuokos sakramento aiškinimui. „Jeigu mylėdami mes galime padaryti laimingą šalia esantį, būsime laimingesni ir patys“, – sakė kun. dr. R. Skinkaitis. Po šv. Mišių svečiai parodė pantomimos spektaklį, kurio tema taip pat buvo meilė. Tik dieviškoji meilė gali mus išvaduoti iš nuodėmės ir atvesti į doros kelią. Klebonas kun. F. Kuklys piligrimams, kurie pirmąkart atvyko į Suvalkiją, surengė ekskursiją į J. Basanavičiaus sodybą-muziejų ir kunigų žudynių vietą Budavonės miške.

Atsisveikindamas klebonas dėkojo visiems parapijiečiems, aukomis prisidėjusiems rengiantis šventei, ypač Vakarinų šeimai (savo sodyboje apnakvyndinusiai ir maitinusiai maldininkus), „Caritas“ organizacijos moterims (rengusioms agapę), Zinfeldų ir Revų šeimoms bei seniūnaičiams.

Gavėnios rekolekcijos buvo užbaigtos Šv. Juozapo atlaidais Pajevonio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Šv. Mišias aukojo Vilkaviškio Katedros klebonas dekanas prel. Vytautas Gustaitis, o koncelebravo Vištyčio Šv. Trejybės parapijos klebonas kun. Linas Dūkšta, Kybartų Eucharistinio Išganytojo parapijos altaristas kun. Vaclovas Stakėnas, Gižų Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Rimantas Venclova, Alvito Šv. Onos parapijos klebonas kun. Vytautas Kajokas.

„Dievas iš meilės mums ir visam pasauliui paaukojo savo vienatinį sūnų, todėl ir mums reikia mokytis pastebėti, priimti ir pripažinti šią meilę, kad galėtume per ją, su ja ir joje gyventi“, – teigė prel. V. Gustaitis.

Tikinčiųjų bendruomenės vardu dėkojame mūsų klebonui kun. F. Kukliui, visiems dalyvavusiems svečiams, kunigams, piligrimams, seseriai Emanuelei už malonias akimirkas, šiltą bendravimą ir meilę, suteiktą visiems parapijiečiams Gavėnios rekolekcijų metu.

Vilkaviškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija