2012 m. gegužės 4 d.    
Nr. 18
(1993)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Sangrąža gyvenimui

Džiuljeta Kulvietėnė

Eglė Kastravickienė (centre)
prie savo darbų tarp kolegių

Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos Akušerijos ir ginekologijos klinikoje atidaryta gydytojos neonatologės ir pediatrės Eglės Kastravickienės tapybos darbų paroda „Varpelių muzika“. Tai jau trečioji rinktinių darbų paroda ir 23-oji paroda šioje klinikos erdvėje.

Gimusi ir augusi Kaune būsima gydytoja piešė nuo vaikystės. Baigė Kauno 26-ąją vidurinę mokyklą ir Kauno 1-osios vaikų muzikos mokyklos fortepijono klasę, tapo kelių respublikinių konkursų laureate, lankė pamokas dailės studijoje, ugdė meninius polinkius tapybos srityje ir rengėsi stoti į konservatoriją.

„Viską pakeitė močiutės mirtis. Staiga atėjo suvokimas: būsiu gydytoja“, – pasakoja parodos autorė, kilusi iš muzikalios ir meniškos šeimos: mama groja akordeonu, gitara, tėtis – bajanu, puikiai piešia sesuo, teta – dailininkė profesionalė, gyvenanti Kanadoje.

„Studijuodama mediciną, dailę užmiršau, nes laisvalaikis buvo suskaičiuotas, laiko labai trūko. Vėliau atsidaviau šeimai“, – E. Kastravickienė baigė Kauno medicinos akademiją ir tapo gydytoja neonatologe bei pediatre.

„Skausmas, pyktis, nežinojimas išmuša žmogų iš vėžių. Kai to atsikratai, veikia kaip šluota, nubraukianti neigiamą praeitį, jei tik pats žmogus netęsia buvusios kančios dirbtinai. Svarbu atjausti, atleisti ir paleisti tai, kas yra ne tavo“, – sako gydytoja, pati ilgai sirgusi, o po ligos vėl paėmusi į rankas teptuką.

Moteris sako, kad pats parodos faktas jai, kaip autorei, suteikia keistai malonų potyrį: „Žinai, kad tavo paveikslus matys ir vėl matys vis kiti žmonės. Todėl ir parodą pavadinau „Varpelių muzika“, nes dar nežinau, kiek jų bus: ir paveikslų, ir parodų. Versiu viską kaip varpelius ant siūlo – lai skamba“.

„Paveikslai yra mano džiaugsmas, mano šventė, o eilėraščiuose – mano išgyventas skausmas“, – sako gydytoja, dailininkė, besirengianti išleisti pirmąją savo eilėraščių knygą.

„Gabumai, talentas yra Dievo dovana mums, o ką mes su tuo darome, – jau mūsų sangrąža gyvenimui“, – sako talentinga gydytoja, neseniai sau ir savyje atradusi tapybą ant šilko – tai naujas gydytojos pomėgis, nauja atgaiva sielai.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija