2012 m. birželio 1 d.    
Nr. 22
(1997)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Kronika

Teatras jaunimui siūlė „pasinerti į teatrą“

Balandį Kauno valstybiniame dramos teatre vyko antrasis jaunimo festivalis „Nerk į teatrą“. Unikalaus festivalio idėja – jaunimui suteikiama galimybė visapusiškai pažinti teatrą. Festivalis prasidėjo prie teatro durų, teatralizuoto renginio dekoracijos – valtis ir vonia. Čia pat buvo ir žvejai su meškerėmis.

 Į renginio atidarymą atvyko miesto meras Andrius Kupčinskas, Kultūros, Švietimo ir ugdymo skyrių, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų vadovai ir atstovai ir daug mokinių. Meras buvo pakviestas į „valtį“, o kad nepaskęstų, jam buvo įteiktas gelbėjimosi ratas... „Teatras prasideda nuo rūbinės, bet jį sudaro ir užkulisiai. Linkiu sėkmės jaunimui neriant į teatro gelmes. Malonu, kad teatras randa bendrą kalbą su jaunimu, sudaro galimybę plačiau, išsamiau pažinti teatrą“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Kauno mokinių tarybos atstovė Rimantė su teatro direktoriumi Egidijumi Stanciku pasirašė bendradarbiavimo sutartį. „Žvejai“ ją sugavo ir nunešė į direktoriaus kabinetą.

„Mūsų teatras pats seniausias Lietuvoje, bet jis yra pats jaunatviškiausias. Teatras prasmę įgauna tada, kai jis reikalingas jauniems žmonėms. Noriu, kad teatre visada būtų jaunimo, kad teatrą jie pažintų visapusiškai. Šiandien jaunimas ners į teatro gelmes ir niekada nenorės iškilti į paviršių“, – sakė atidaryme E. Stancikas. Direktorius dėkojo A. Kupčinskui už paramą ir bendradarbiavimą, Švietimo ir ugdymo bei Kultūros skyrių vadovams – už bendradarbiavimą. Po to visi susirinkusieji romantiškoje aplinkoje, požemyje, ant kilimo diskutavo su aktoriais. Festivalio „Nerk į teatrą“ metu vyko mokinių pokalbiai, susitikimai su režisieriais, aktoriais, kompozitoriais, fotografais, scenografais, kostiumų siuvėjais, grimeriais ir kt. Tikimasi, kad po šio renginio kai kurie moksleiviai, plačiau susipažinę su teatru, pasirinks aktoriaus profesiją.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija