2012 m. birželio 8 d.    
Nr. 23
(1998)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Poezija skambėjo etnografinės sodybos kieme

Rūta Averkienė

Poeziją skaito Ernestas Noreika

Renginį vedė „Naujosios Romuvos“
redaktorius Andrius Konickis
(dešinėje), kairėje – Varėnos
viešosios bibliotekos direktorius
Eitaras Kazimieras Krupovičius
Daivos Armonienės nuotraukos

Marcinkonys. Gegužės savaitgalį „Poezijos pavasario“ paukštė nutūpė Varėnos rajone, Marcinkonių etnografinės sodybos-muziejaus kieme. Į jį susirinko daug poetinio žodžio meistrų ir mylėtojų iš visos Lietuvos.

Į renginį susirinkusiuosius pasveikino ir malonių akimirkų palinkėjo Varėnos rajono savivaldybės mero patarėjas Juozas Lankelis. Varėnos viešosios bibliotekos direktorius Eitaras Kazimieras Krupovičius pasidžiaugė, kad didžiausias Lietuvos literatūros festivalis po šešerių metų pertraukos vėl pasiekė Varėną.

Buvo pristatytas naujasis „Poezijos pavasario“ almanachas. Leidinyje surinkta per metus kultūrinėje spaudoje spausdinta jų kūryba. Knyga padovanota Varėnos viešajai bibliotekai.

Šiųmetis „Poezijos pavasaris“ pažymėtas ypatinga sukaktimi – didžiojo lietuvių poeto ir lietuvybės žadintojo prel. Jono Mačiulio-Maironio 150-osiomis metinėmis. Tad renginyje skambėjo šio iškilaus kūrėjo eilės. Jas deklamavo aktorė Olita Dautartaitė. Renginį poetiškai vedė „Naujosios Romuvos“ redaktorius Andrius Konickis. Vėliau etnografinėje aplinkoje skambėjo poezija. „Poezijos pavasaryje“ Marcinkonyse dalyvavo per dvidešimt poetinio žodžio meistrų iš visos Lietuvos – ne tik publikai jau daug metų gerai žinomų, bet ir jaunų talentingų poetų. Savo kūrybą skaitė Viktoras Rudžianskas, Benediktas Januševičius, Tadas Zaronskis, Mantas Balakauskas, Algirdas Meškauskas, Aivaras Veiknys, Ernestas Noreika, Giedrė Maybe, Lina Navickaitė, Erika Drungytė, Nerijus Cibulskas, Arūnas Kuras, Albinas Galinis, Tadas Žvėrinskas, Rita Makselytė ir kt.

Dainuojamosios poezijos atradimais dalinosi tekstų ir muzikos autorius Arkadijus Vinokuras, poetas Kerry Shawn Keys, gyvenantis JAV.

Žydinčios Marcinkonių alyvos ir medžiuose ir žolėje čirenantys paukščiai suteikė ypatingo poetiško sodrumo potėpių ir gaivios romantikos.

Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija