2012 m. birželio 15 d.    
Nr. 24
(1999)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Adoracija Kauno bažnyčiose prieš blogio atakas, mirties kultūrą ir už tuos, kurie dar nepažino Dievo meilės

Birželio 12 dienos vakare, kai dalis Kauno jaunimo rinkosi į skandalingojo, nevilties žinią nešančio atlikėjo Marilyn Mansono (Briano Warnerio) koncertą „Žalgirio“ arenoje, būrys jaunų žmonių Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje pakilia Viešpaties šlovinimo giesme pasitiko gausiai besirenkančius į maldos ir šlovinimo vakarą melstis už tuos, kurie dar nepažino Dievo meilės, kad jų nepasiglemžtų skleidžiamas blogis. Šį maldos vakarą rengė arkivyskupijos kurija, katalikų bendruomenė „Naujoji Sandora“ drauge su nuoširdžiai į šią akciją atsiliepusiomis kitomis bendruomenėmis bei maldos grupėmis.

Daugybė jaunų žmonių, tėvų su vaikais, seserų vienuolių tą vakarą drauge šventė Eucharistiją, kuriai vadovavo egzorcistas kun. Arnoldas Valkauskas, koncelebravo Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras br. kun. Astijus Kungys OFM, br. kun. Ramūnas Mizgiris OFM, br. kun. Severinas Holocheris OFM, br. kun. Paulius Bytautas ir kun. Gytis Stumbras.

„Esame viena komanda“, – sakė brolis Severinas homilijoje, primindamas dalyvaujantiems, jog jie yra pašaukti būti žemės druska ir pasaulio šviesa nuolat, čia ir dabar, nors pasaulyje tai ne visada patogu, priimama ir suprantama.

Po homilijos visuotinėje maldoje buvo meldžiamasi šv. Mišių dalyvių išsakytomis intencijomis, tarp kurių daugiausia dvasinės šviesos melsta jaunimui, kad jis nepasiklystų gyvenime rinkdamasis savo kelius, prašyta ištikimybės Viešpačiui, skelbimo ir liudijimo drąsos, evangelizacinio užsidegimo Bažnyčiai.

Padrąsinantį žodį prieš palaiminimą šv. Mišių pabaigoje taręs br. kun. A. Kungys OFM priminė tuo metu koncerto salėje dvasiškai žudomus jaunus žmones, ragino tikėti Šventosios Dvasios galia, eiti liudyti Viešpaties kaskart nepaliaujamai šaukiantis Šventosios Dvasios, prašant jos ugnies ir drąsos. Šv. Mišių pabaigoje prie išstatyto ir pagarbinto Švč. Sakramento sutartinai ir ypač nuoširdžiai buvo giedama Švč. Jėzaus Širdies litanija, adoruojama, Viešpats šlovinamas jaunimo vadovaujamomis giesmėmis.

Tą vakarą ir kitose Kauno bažnyčiose buvo meldžiama stiprybės nepasiduoti skleidžiamam blogiui, neįsileisti jo į savo ir artimųjų gyvenimą. Po vakaro šv. Mišių buvo rengiamos Švč. Sakramento adoracijos valandos.

Beje, artėjant M. Mansono pasirodymui Kauno „Žalgirio“ arenoje į Kultūros ministeriją ir Kauno savivaldybę kreipėsi Nacionalinė egzorcistų asociacija, ragindama saugoti žmones nuo šio Šėtono garbintojo. Meras Andrius Kupčinskas nurodė „atsižvelgti į aplinkybes, spręsti ir imtis prevencinių priemonių“. Tokį nurodymą jis persiuntė kultūrą kuruojančiam vicemerui Stanislovui Buškevičiui ir keliems miesto tarybos nariams. Vicemeras sakė, kad kreipimuisi pritaria. Jo nuomone, joks viešas asmuo – politikas, sportininkas, dainininkas – negali propaguoti alkoholio, narkotikų, tabako vartojimo, satanizmo ir kitų amoralių dalykų.

Tačiau kultūros ministras Arūnas Gelūnas jokio pareiškimo tuo klausimu nepateikė. Gal galėjo pasakyti „nerekomenduoju“, arba įvardinti renginį kaip juodąsias apeigas, kad žmonės atskirtų, kad „Žalgirio“ arenoje tą vakarą vyks visai ne koncertas, visai ne savotiškas kultūros renginys. Ne, iš A. Gelūno, skirtingai nei dėl scenos Garliavoje, Klonio gatvėje, neišgirdome nieko. O juk skandalingasis amerikietis yra sąmoningas satanistas, kuris skatina savižudybes, tyčiojasi iš seksualumo, vemia, šlapinasi ir prievartauja, plėšo Šventąjį Raštą ir juokiasi iš švenčiausių ir nekalčiausių mums dalykų. Turėtume žinoti, jog blogis niekada nebuvo kultūra.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija