2012 m. liepos 7 d.    
Nr. 27
(2002)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Tegu JIE bijo

Saulius Stoma

Šitas tekstas galėtų vadintis „Kas bijo Neringos Venckienės“. Tačiau toks straipsnis jau buvo. Be to, dauguma ir taip žino, kas bijo visuomenės pakilimo bangos ir naujos politinės jėgos. Tai TIE, kurie tiesą ir teisingumą šioje valstybėje bando nuplauti į kanalizaciją, kaip nuplaunami TIESOS užrašai miestų aikštėse.

JŲ baimė tokia stipri, kad priverčia daryti kvailystes, elgtis neteisiškai, šiurkščiai, o vėliau dar labiau bijoti. Baimė ir neteisėti veiksmai susieja tarsi nusikaltėlių gaujoje. Prievartos sankcionavimas ir pritarimas jai sujungia stipriau nei pažiūros. Politinė kairė ir dešinė čia gali keistai sutapti. Apsisprendimas dėl pritarimo ar nepritarimo prievartai vyksta kitoje, nepolitinėje, vertybių skalėje. Žinoma, kartu tai ir politinis apsisprendimas.


Kauno savivaldybė nutraukė bylą prieš jaunuolių akciją

Kauno Nemuno krantinėje
žodyje „TIESOS“ uždegamos žvakutės

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnyba nutraukė administracinio teisės pažeidimo bylas jaunuoliams, kurie 2012 m. birželio 5 d. Nemuno krantinėje kreidutėmis bandė užrašyti žodį „TIESOS“. Viešosios tvarkos tarnyba šių jaunuolių veiksmuose neįžvelgė administracinio teisės pažeidimo įvykio ir sudėties. „2012 m. birželio 5 d. graži pilietinė jaunų žmonių iniciatyva – kreida užrašyti nekaltą ir pozityvų žodį „TIESOS“ Kauno Nemuno krantinėje – jau po pirmųjų trijų raidžių buvo nutraukta grubia policijos pareigūnų intervencija. Kai kurie šios akcijos dalyviai netgi buvo sulaikyti ir jiems iškeltos administracinio teisės pažeidimo bylos. Šią skandalingą ir neadekvačią policijos pareigūnų reakciją lydėjo daugybė pilietinių protestų ir akcijų, o policijos veiksmai buvo apskųsti Policijos generaliniam komisarui. Kilus visuomenės pasipiktinimui policija „nusiplovė rankas“ ir perdavė šias bylas nagrinėti Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnybai“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija