2012 m. rugsėjo 7 d.    
Nr. 33
(2008)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Reikalinga radikali teisėtvarkos ir teisėsaugos reforma

Dr. Algirdas Bikulčius

Teisė yra valstybės karkasas, griaučiai. Pasitikėjimą valstybe, jos santvarka, valdžia lemia jos teisėtvarka, teisėsauga. Lietuvoje pasitikėjimas jomis yra tragiškai mažas ir toliau sparčiai mažėja. Paskutiniai tyrimų duomenys liudija, kad per vieną – birželio – mėnesį pasitikėjimas prokuratūra sumažėjo nuo 18,6 iki 14,5 proc., o teismais – nuo 17,3 iki 15,5 proc. Pasitikėjimas Lietuvos Seimu, kuris leidžia įstatymus ir organizuoja jų vykdymą, smuko iki 8,5 proc. Tai yra liudijimas, kad valdžių nužmogėjimas yra katastrofiškas. Net valstybinių švenčių proga girdime viešą nuoskaudą: „Ne už tokią Lietuvą kovojome“.


Reikalavimas švęsti tai, ko nebuvo

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba liepos 4 dieną pareiškimu pakartotinai kreipėsi į Prezidentę, Seimo pirmininkę, Ministrą pirmininką, Istorijos instituto direktorių, Seimo narius, žiniasklaidą dėl Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimo. Taryba priekaištauja, kad ignoruojama istorija, kad neįvardijama ir nešvenčiama Lietuvos vardo paminėjimo konkreti data, o pareiškimo pabaiga jau kategoriška: Mes klausiame ir visą laiką klausime – kas daroma, kad Lietuvos gimimo data būtų įvardinta ir švenčiama?!


Atviras laiškas Lietuvos liberalams

„Tarptautinių žodžių žodyne “ jūsų partija įvardinta kaip nepatikima politinė jėga. Primenu, kad šiame žodyne rašoma: „Liberalas: 1. liberalizmo šalininkas; liberalų partijos narys; 2. laisvų, tolerantiškų pažiūrų žmogus; 3. nuolaidžiautojas, žmogus be principų“.

Taigi, neprincipingieji subjektai, nesate patikimi, o ir jūsų demagogiškas credo –„Gerbti kito nuomonę“ – veda jus į absurdą. O kas gi tas „kitas“, kai subjektas šiuo atveju – liberalas be savo nuomonės ir principų – privalo gerbti „kito“ nuomonę? Tikriausiai tokie žmonės nesuvokia, kad tas „kitas“ griauna nusistovėjusius žmonių santykius, papročius, tradicijas ir žudo tautos mentalitetą. Ir visa tai tauta akivaizdžiai pajuto, kai tokie subjektai pradėjo vadovauti Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijoms. Pribrendo laikas, kai šių ministerijų vadovų tenka klausti:


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija