2012 m. rugsėjo 7 d.    
Nr. 33
(2008)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Atviras laiškas Lietuvos liberalams

„Tarptautinių žodžių žodyne “ jūsų partija įvardinta kaip nepatikima politinė jėga. Primenu, kad šiame žodyne rašoma: „Liberalas: 1. liberalizmo šalininkas; liberalų partijos narys; 2. laisvų, tolerantiškų pažiūrų žmogus; 3. nuolaidžiautojas, žmogus be principų“.

Taigi, neprincipingieji subjektai, nesate patikimi, o ir jūsų demagogiškas credo –„Gerbti kito nuomonę“ – veda jus į absurdą. O kas gi tas „kitas“, kai subjektas šiuo atveju – liberalas be savo nuomonės ir principų – privalo gerbti „kito“ nuomonę? Tikriausiai tokie žmonės nesuvokia, kad tas „kitas“ griauna nusistovėjusius žmonių santykius, papročius, tradicijas ir žudo tautos mentalitetą. Ir visa tai tauta akivaizdžiai pajuto, kai tokie subjektai pradėjo vadovauti Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijoms. Pribrendo laikas, kai šių ministerijų vadovų tenka klausti:

1. Kodėl Lietuvoje užgniaužiamas laisvas žodis? Kodėl persekiojami kitaip mąstantys? Kodėl susidorojama su žurnalistais, įvedama cenzūra? Ir kodėl tai daro žmonės, neturintys savo nuomonės? O gal principų neturintys subjektai stengiasi tautą suvaryti į „avinų gardą“ ir juos mulkinti. Tiesiai šviesiai atsakykite, kodėl taip grubiai prievartaujate tautą?

2. Kodėl Lietuvoje liberalai, neturintys savo nuomonės ir principų, griauna valstybės pagrindus? Kodėl niekinama Konstitucija, mindoma Trispalvė? Kodėl taip aktyviai ginami tie „kiti“ – pedofilai, kurie Lietuvoje, jūsų supratimu, – neegzistuoja? Gal tas pedofilų klanas glūdi tarp subjektų, neturinčių savo principų, o dėl to valstybė praranda demokratiškumą? Atsakykite!

3. Kodėl žmonės be principų (liberalai) nesugeba suvokti, kokią „meškos paslaugą“ prieš pasaulį jie padarė Lietuvai su Garliavos pogromu? Pasaulis prarado žadą, nustėro. Pasiskaitykite sovietmečio tremtinių prisiminimų rinkinį „Mus skaičiavo vagonais...“ (Kaunas, 2011). Ten daugelis tremtinių rašo, jog į Sibirą juos trėmė penkių asmenų grupė: NKVD karininkas, du čekistų kareiviai sargybiniai ir du okupantams parsidavę kolaborantai. Ištrėmimui skirdavo nuo vienos iki penkių valandų. Kai kuriems leisdavo pasiskersti paršą, pasiūlydavo į tremtį pasiimti pjūklą ir kirvį. O ką žmonės, neturintys savo principų ir nuomonės, pogromo metu padarė Garliavoje? Mažą mergaitę puolė ne tik raudonai apsirengusi teismo vykdytoja (sovietinis terminas), bet ir visas legionas uniformuotų pareigūnų, kurie maitinami už mokesčių mokėtojų pinigus. Kodėl taip atsitiko? Atsakykite, tik be demagogijos.

Perskaitęs tremtinių prisiminimų rinkinį „Mus skaičiavo vagonuose“ nesuradau nė vieno atvejo, kad būtų laužomos durys, daužomi langai, naudojamos ašarinės dujos, o auka ne vedama, bet nešama smurtaujančio advokato. Tai štai kodėl nustėro pasaulis. Ir su Garliavos pogromu Lietuva prarado teisę vadintis teisine ir demokratine respublika. Tai štai ką gali padaryti žmonės, neturintys savo principų ir nuomonės, kai jiems į rankas atiduodama teisė smurto keliu vykdyti teisingumą, kurio įsisiautėjimo nepajėgė sustabdyti net Prezidentė. Atsakykite, ponai ministrai, kieno įsakymą jūs vykdėte (tik be demagogijos, neminėdami švento Temidės vardo). Gal į šį klausimą jūs atsakyti nesugebėsite, nes neturite savų principų: šių principų neturi ir vienas Vilniaus universiteto teisininkų, o apie smurtaujantį advokatą negali būti net kalbos.

Čia išvardinti liberalai, neturintys savo principų, gali atsakyti tik į vieną klausimą. Tai kas gi tas „kitas“, kurio nuomonę jūs šventai vykdėte. Jūs tai puikiai žinote. Atsakykite! Tauta laukia. Ji privalo žinoti, kas šiandien valdo Lietuvą!

Tauta laukia ir to momento, kai Lietuva vėl taps teisinė ir demokratinė respublika. Tik prieš tai nusikaltėliams Temidė dar turi uždėti antrankius, nes smurtavimas prieš taikius gyventojus, kaip, beje, ir karo nusikaltimai, senaties neturi.

Ne tik Tauta, bet ir pasaulis laukia šio momento, kad Lietuva greičiau sugrįžtų į Europos demokratinių valstybių šeimą.

Z. G. BARAVYKAS

 Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija