2012 m. rugsėjo 21 d.    
Nr. 35
(2010)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Komunistams sukurti savo „didvyrių“ ir „šventųjų“ nepavyks

Mielieji Laisvės gynėjai,

prieš kelias dienas paštu gavau laišką, kuris mane ir nuliūdino, ir pritrenkė. Manau, kad ir Jūs, laisvės kovotojai, patys tai įvertinsite. Štai šito laiško kopija:

P. kun. Prel. Alfonsui Svarinskui

Odminių 10–2 Vilnius

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Irena Degutienė maloniai kviečia

p. Alfonsą Svarinską

dalyvauti Lietuvos Respublikos Seimo iškilmingame minėjime,

skirtame Lietuvos Respublikos Prezidento, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Mykolo Brazausko 80-osioms gimimo metinėms paminėti.

Minėjimas vyks 2012 m. rugsėjo 20 d. 10 val. Seimo plenarinių posėdžių salėje (II rūmai).

Šį kvietimą ir asmens dokumentą malonėkite pateikti įeidami. Informacija el. paštu istorija@lrs.lt arba tel. (8 5) 239 6320.

Iškilmės numatytos per tris dienas visoje Lietuvoje.

 

Naujojoje Lietuvos istorijoje, kovoje už laisvę ir nepriklausomybę, priešai paskandino Lietuvą kraujyje. Žuvo beveik trečdalis Lietuvos gyventojų. Vien partizanų Lietuvoje žuvo apie 22 tūkst. jaunų vyrų ir moterų. Kiti pateko į nelaisvę ir buvusiuose KGB rūmuose buvo kankinami bei šaudomi. Gerai, kad nors kai kurių nužudytųjų pavardės iškaltos ant šio pastato išorinės sienos. Deja, ne visos. Priežastis – dabartinė valdžia esą neturinti tam reikalui pinigų.

A. Brazauskas kolaboravo su okupacine valdžia, melu apgaudinėjo Lietuvos žmones, teisino vykdytas žudynes, priešinosi nepriklausomybės atkūrimui, aiškino, kad sovietų kariuomenė gina Lietuvą „nuo imperialistų“, ilgai niekino Lietuvos vėliavą. Ir štai dabar komunistai kuria A. Brazausko, kaip „šventojo“, kultą. Tačiau taip elgiantis, apspjaudomi visi laisvės kovotojai. Komunistų galvoje kilo piktos idėjos, o valdžios žmonės jas realizuoja. Rokiškyje ir Kaišiadoryse A. Brazauskas buvo paskelbtas garbės piliečiu. Jo vardu pavadinta gimnazija, kurioje ruošiama pamaina kolaborantams. Jo vardu yra pavadinta LR Seimo salė. Norima jo vardu pavadinti ir vieną tiltą Vilniuje. Mažeikiuose pavadintas parkas. Kažkoks veikėjas siūlė A. Brazausko vardu pavadinti Kaišiadoris. Būtų juokingai ir skaudžiai skambėję: „Brazausko miesto katedros vyskupas J. Matulaitis“. Buvo dedamos pastangos Vilniaus katedroje įmūryti dėžutę su jo pelenais. Gerai, kad Bažnyčios hierarchai su tuo nesutiko. Tokie A. Brazauską aukštinantys ir panašūs vyrai toliau dirba kaip kolaborantai.

Tokiomis sąlygomis atgyja įvairūs ateizmo ir neapykantos katalikams skleidėjai, puolantys ir įžeidinėjantys katalikus. Antai, Alvydas Vėberis laikraštyje, turinčiame 14200 egzempliorių tiražą, parašė straipsnį: „Romos Katalikų Bažnyčia – melo kalvė? Raginu, praregėk, Lietuva“. Šis straipsnis yra grynas melas ir katalikų įžeidimas. Teisingai neseniai vienas kunigas pastebėjo, kad Lietuvos katalikų, kaip ir pirmųjų krikščionių, laukia „liūto dantys“, t.y. žiaurūs persekiojimai.

Broliai ir sesės lietuviai, turime būti pasirengę šiai didžiai visuotinei aukai už Dievą ir Kristų. Judas prieš du tūkstančius metų išdavė Kristų ir jo vardas liko žmonijos istorijoje. Bet ar tokio vardo nenusipelno Lietuvos išdavikai?

Lietuvos katalikai nepriklausomybės pradžioje parodė gražų krikščionišką pavyzdį. Lietuvoje nenukentėjo nė vienas prokuroras, teisėjas ar tardytojas, dirbęs okupacinei valdžiai ir uždaręs ne vieną Lietuvos patriotą į Rusijos lagerius. Žmonės viską paliko Dievo teismui. Deja, komunistai nelaikė šito gesto meile jiems, jie priskyrė tai katalikų silpnumui. Pamatę, kad už savo didžius nusikaltimus nebus baudžiami, jie persigrupavo ir net jau viešai dirba blogus darbus prieš tautą – Lietuvos partizanus ir laisvės kovotojus visomis priemonėmis žemina ir net jau nebemini viešai jų vardo. Pernai ir šiemet per laisvės kovotojų susitikimą Ariogaloje partizanų vardas nebuvo minėtas. Tiesiog iš atminties trinama tai, kad esame laisvi tik didžios partizanų aukos dėka.

Iš spaudos žinome, kad daugelis su vokiečių nacių valdžia kolaboravusių kitų tautų atstovų buvo tinkamai nubausti kalėjimo bausmėmis, netgi nuteisti mirties bausme, kitiems buvo atimtos pilietinės teisės, pilietybė (kartu ir visiems jų šeimų nariams), buvo uždrausta studijuoti, mokytojauti, dirbti laikraščiuose ir radijuje, vadovauti privačioms firmoms, kultūros, sporto ir karitatyviniams susivienijimams, jie negalėjo gauti užsienio paso, įsirengti telefono, turėti banke sąskaitos, pašto dėžutės.

Niekas nereikalauja Lietuvos priešams tarnavusiųjų kraujo. Tik norime, kad jie netrukdytų mums kurti naują šviesų Lietuvos rytojų. Yra labai blogai ir nesąžininga, kai dauguma tautai nusikaltusiųjų nerado reikalo pripažinti savo nusikaltimus ir gauti atleidimą, todėl jie negali vadintis pilnateisiais Lietuvos piliečiais. Komunistams sukurti savo „didvyrių“ ir „šventųjų“ nepavyks, nes pralieta labai daug kraujo ir patirta daug kančių. Visų Lietuvos partizanų ir laisvės kovotojų vardu reiškiu griežtą protestą prieš šį ir visus kitus A. Brazausko ir kitų kolaborantų išdavikiškų veiksmų garbinimo apraiškas nepriklausomoje Lietuvoje.

Broliai ir seserys Laisvės kovotojai, tėvynė šaukia mus į naują laisvės kovą. Galutinai užbaikime su visais okupacijų padariniais ir būsime tikrai laisvi ir nepriklausomi.

Mons. Alfonsas Svarinskas,
Lietuvos partizanų kapelionas

2012 m. rugsėjo 15 d.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija