2012 m. spalio 26 d.    
Nr. 40
(2015)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Kaimo šventė – atnaujinti kultūros namai ir biblioteka   

Įkurtuvių kultūros namuose dalyviai

Atnaujintą pastatą šventino
kun. Rimas Kalmatavičius

STRIGAILIŠKIS. Rugsėjo 28 dieną šiame kurortinės teritorijos statusą turinčiame kaime surengta linksma šventė. Po renovacijos duris atvėrė kaimo kultūros namai. Kartu paminėtas ir jų gyvavimo 60-metis.

Atnaujintą pastatą šventino ir prie jo kartu pasimelsti kvietė kun. Rimas Kalmatavičius. Vėliau skambant vietos muzikantų armonikoms simbolinę juostelę perkirpo meras Bronis Ropė, seniūnas Jonas Polito bei darbus atlikusios UAB „Ignalinos statyba“ komercijos direktorius Saulius Zabolevičius. Žmonės buvo pakviesti užeiti į dar dažais kvepiančias erdves ir šviesias patalpas. Be kaimo seklyčios, duris atvėrė ir biblioteka. Dabar čia bus itin malonu užeiti – knygų pasirinkti, laikraščius pavartyti ar su bibliotekininke pasišnekučiuoti. Bibliotekininkė Laima Banienė ir laisvalaikio organizatorė Rima Grušnienė tądien buvo labai laimingos, nors šiek tiek pavargusios nuo pasirengimo šventei ir jaudulio, tačiau nuolat šypsojosi.

Salė vos sutalpino visus į šventę susirinkusius. Kaip sakė seniūnas J. Polito, naujos patalpos labai gražios, tačiau be žmonių jos niekam nereikalingos. Seniūnas dėkojo visiems bendradarbiavusiems įgyvendinant šį Strigailiškiui labai svarbų projektą, o kalbėdamas apie ateitį buvo optimistiškai nusiteikęs: „Mes dar išsivalysime ežeriuką, baigsime tiesti šaligatvius, susitvarkysime aplinką ir tapsime gražiausia gyvenviete rajone“.

Renovacijos darbai atlikti įgyvendinant projektą „Strigailiškio administracinio pastato pritaikymas bendruomenės poreikiams ir aplinkos bei prieigų sutvarkymas“. Šiai gyvenvietei tai labai svarbu, nes ji kartu su Ignalina ir Palūše turi kurortinės vietovės statusą ir savo ateitį sieja su paslaugų teikimu, poilsiautojų srautu, gyventojų užimtumo didinimu juos aptarnaujant. Projekto tikslas – rekonstruoti administracinio pastato vidų, sutvarkyti aplinką ir renovuoti apie 2640 kv. m šaligatvių, pastato prieigose įrengti gatvių apšvietimą, panaudojant LED šviestuvus (ES parama yra daugiau nei 846 tūkst. litų, savivaldybės lėšos – apie 69 tūkst. litų).

Strigailiškio gyventojus, kultūros darbuotojus sveikinęs meras pasidžiaugė, kad ir kituose rajono kaimuose netrukus bus švenčiamos įkurtuvės. Spalį duris atvers keletą įstaigų po vienu stogu įkūrę bendruomenių centrai Rimšėje ir Mielagėnuose. Strigailiškio kaimo seklyčiai meras įteikė dovanas, skirtas būsimų renginių muzikiniam fonui sukurti. „Kur kitur, jei ne kaime, skamba tikra gyva muzika, puoselėjamos tikros tradicijos...“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė bei linkėjo kūrybinės sėkmės ir noro būti kartu, bendrauti, organizuoti gražias ir prasmingas šventes.

Seniūnas tądien išdalijo daugiau nei dešimtį Padėkos raštų aktyviausiems meno mėgėjams, pagalbininkams ir bendruomenės nariams. Neužmiršti ir patys vyriausi, ir patys mažiausi. Smagi staigmena buvo seniūno J. Polito ir Gintarės Lukijanskaitės atlikta daina.

Į sceną pakviesti visi kada nors Strigailiškio kultūros namuose dirbę, koncertavę žmonės, jiems dovanoti jubiliejiniai 60-mečio medaliai, kuriuos šventei sukūrė keramikė Aldona Jakubovskienė. Strigailiškio dainininkai ir muzikantai dovanojo nuoširdų koncertą, o vėliau visus pradžiugino Vytauto Šiškausko nuotaikingas pasirodymas. Po jo visų laukė skani žuvienė.

Parengė Lina Kovalevskienė

Ignalinos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija