2012 m. lapkričio 3 d.    
Nr. 41
(2016)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Kūrybos
horizontuose


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Išnašos

Žymus kraštietis pristatė savo knygą

Rūta Averkienė

Lietuvos mokslų akademijos akademikas,
Vilniaus universiteto profesorius
emeritas, habilituotas fizikos daktaras
Jonas Grigas kalba kraštiečiams.
Kairėje – leidyklos „Tyto alba“
direktorė Lolita Varanavičienė

Varėniškiai turėjo puikią galimybę pabendrauti su vienu žymiausių mūsų kraštiečių – Lietuvos mokslų akademijos akademiku, Vilniaus universiteto profesoriumi emeritu, habilituotu fizikos daktaru Jonu Grigu.

Prieš keletą mėnesių savo knygą „Kiek trunka sekundė“ pristatęs gausiai kolegų, mokslininkų bei jo mokslo gerbėjų bendruomenei Lietuvos mokslų akademijoje, profesorius antrą kartą ją pristatė Varėnos viešojoje bibliotekoje.


Išnašos

Spinduliai kasdienybės prozoje...

Jolanta RAČAITĖ

Rinktinė „Renku spindulius“.
Spindulių rinkimas – metafora,
reiškianti gebėjimą pastebėti
ir džiaugtis gėrio apraiškomis

Neseniai į savo kūrybos vakarą „Kasdienybės proza kaip gyvenimo spinduliai“, vykusį Marijampolės kolegijos Edukologijos ir socialinio darbo fakulteto iškilmių salėje, pakvietė marijampolietis kanauninkas emeritas Juozas Barkauskas. Renginys buvo skirtas kūrybos rinktinei „Renku spindulius“ pristatyti.

Kan. J. Barkausko asmenybė, jo mintys ir elgesys mums, jį pažįstantiems, – tarsi galimybė prisiliesti prie tikro dvasingumo, o ne prie deklaratyvaus, rėkiančio teisuoliškumo ar paradiškai demonstruojamo tikėjimo. Šioje asmenybėje dvasingumas ir tikėjimas tiesiog yra, pulsuoja, apie jį nereikia rėkti, nebūtina net ir kalbėti – užtenka pabūti šalia. Tokia proga ir tapo knygos pristatymas, o autoriaus žodžiais tariant, – pasibuvimas „prie minčių židinio, nes (...) / kaip Antikos išminčiai aiškino, / žmogaus sielos mintys didžiausią greitį turi, / akies mirksniu aplanko žvaigždynus / ir čia pat sugrįžta – glamonėja tulpės žiedą“.


Išnašos

Pristatė tapybą ir knygą

Lina Eringienė

Algis Augustaitis

Meno ir literatūros mylėtojai rugsėjo 21-osios popietę susirinko į Šakių viešąją biblioteką. Čia juos pasitiko kraštietis, tremtinys, menininkas, o dabar ir rašytojas Algis Augustaitis. Žiemos sodo galerijoje buvo atidaryta paroda, kurioje eksponuojami pastarųjų dešimties metų tapybos darbai. Tiesa, autorius prisipažino, kad dar nenupiešė savo gimtosios Zanavykijos, kad jos dangus menininkui dar aukštai. Bet pažadėjo...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija