2012 m. lapkričio 23 d.    
Nr. 44
(2019)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Marijos diena Šiluvoje

Lapkričio 13-ąją Šiluvoje į Marijos dieną atvykę piligrimai drauge šventė Eucharistiją Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje. Tądien Šiluvoje gausiau rinkosi piligriminę kelionę surengę Kauno II dekanato tikintieji ir kunigai. Per pagrindines pamaldas giedojo Raudondvario parapijos choras.

Liturgijai vadovavęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius pradžioje sveikino koncelebruojančius Telšių vyskupą Joną Borutą SJ, Šiaulių vyskupą Eugenijų Bartulį, naująjį savo pagalbininką vyskupą nominantą Kęstutį Kėvalą ir brolius kunigus bei visus tikinčiuosius, paragino šv. Mišiose melstis už išrinktąjį Lietuvos Seimą ir būsimą Vyriausybę, kad išrinktieji tarnautų Lietuvos labui, pakvietė malda palydėti vyskupą Kęstutį, kurio konsekracija – lapkričio 24 dieną.

Homiliją sakęs arkivyskupas ragino šiais, Tikėjimo metais, ypač svarstyti, koks yra kiekvieno – vyskupo, kunigo ar pasauliečio – tikėjimas, kuris parodo tai, kaip savo gyvenimu ir auka atsiliepiame į Dievo meilę. Arkivysk. S. Tamkevičius iškėlė apaštalo Pauliaus pavyzdį, jo meilę Dievui, nepabūgusią jokių jo daliai tekusių persekiojimų ir pavojų – nei dėl vieno išbandymo apaštalas nesigailėjęs ir visa nugalėjęs „dėlei to, kuris mus pamilo“ (Rom 8, 37). Tikėjimas, kaip sakė ganytojas, yra ten, kur yra daug meilės, kur meilė yra didžiadvasiška, tokia, kokia mylėjo našlė, atidavusi paskutinius savo pinigus – „visi aukojo iš to, kas jiems atlieka, o ji iš savo neturto įmetė visa, ką turėjo“ (Mk 12, 44). Tikėjimo metai mums duoti pasitikrinti savo tikėjimą. Tikėti – ne vien pripažinti, kad yra Dievas, kad Kristus yra mūsų Gelbėtojas, kad Bažnyčia – gyvasis Kristus šiandien ir dabar. Tikėti – vykdyti Dievo meilės įsakymą: Kristaus veidą matyti kiekviename žmoguje. Mylėti Kristų – mylėti jo įsteigtą Bažnyčią. Kas atmeta Kristaus Bažnyčią, atmeta ir jos Kūrėją Jėzų Kristų. Homiliją ganytojas baigė invokacija Šiluvos Mergelei Marijai – išmokti didžiadvasiškumo, kad tikėjimo kelionės pabaigoje kiekvienas būtų apšviestas Dievo meilės šviesos.

Lapkričio 30 dieną Šiluvoje bus švenčiama Ligonių diena. Pamaldos – 12 val. Šaltuoju metų laiku nuo spalio iki kovo šv. Mišios vyksta tik vidurdienį.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija