2012 m. gruodžio 21 d.    
Nr. 48
(2023)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Advento pašnekesiai

Plungės kultūros centras naują sezoną pradėjo kviesdamas gyventojus į pašnekesių popietes, kurių tikslas yra susipažinti su įdomiais žmonėmis, pabendrauti vieniems su kitais, tiesiog smagiai praleisti laiką. Ateinantiesiems į renginį keliama tik vienintelė sąlyga – reikia atsinešti savo arbatos puodelį. Šių popiečių metu susitikta ir jau bendrauta su režisieriumi Povilu Gaidžiu, aktore Elena Gaigalaite, gydytoja Filomena Taunyte.

Gruodžio 9-osios sekmadienį vyko Advento pašnekesiai su Vilniaus Visų Šventųjų parapijos rezidentu, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ bendruomenės „Aš esu“ vadovu kun. Kęstučiu Dvarecku. Sutikdamas svečius, Kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“, vadovaujamas Dalios Stasikėlienės, giedojo Advento laikotarpio giesmes, renginių vedėjų klubo „Menadė“ narės, vadovaujamos Simonos Gudavičiūtės, pristatė atvykusį svečią ir jį kalbinusį Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios kleboną dekaną kun. Julių Meškauską.

Ilgai trukęs pokalbis nepaliko abejingų. Kaip gyventi, kur savęs ieškoti ir kaip realizuoti, kada padėti savo artimui, o kada leisti jam pačiam „kapstytis“? Koks mūsų santykis su Dievu ir aplinkiniais? Į šiuos ir kitus klausimus bandė atsakyti svečias kun. K. Dvareckas, daug kur remdamasis savo patirtimi ir išgyvenimais. Kunigas pristatė ir Vilniaus arkivyskupijos bendruomenę „Aš esu“.

Daiva Gramalienė,
Plungės kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija