2013 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Kronika

Tautinių  šokių festivalis

Velžys. Bendruomenės namuose vyko nuotaikingas tautinių šokių grupių festivalis „Velžio klumpė“. Jau šeštąjį kartą į Velžio bendruomenės namus rinkosi liaudiško šokio globėjai, saugotojai ir tęsėjai. Vieni jų pristatė tautinį šokį, kiti – turėjo galimybę mėgautis šokio spalvingumu. Festivalyje dalyvavo Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos liaudiškų šokių grupė „Pynė“ (vad. Vitalija Venienė), Panevėžio bendruomenių rūmų tautinių šokių ansamblio „Grandinėlė“ jaunimo grupė (vad. Zita Rimkuvienė), Biržų „Aušros“ vidurinės mokyklos šokių grupė „Aušra“ (vad. Asta Vaitiekūnienė), Dembavos progimnazijos merginų grupė (vad. Dainora Venslovienė), Panevėžio bendruomenių rūmų vyresniųjų šokių grupė „Miestelėnai“ (vad. Zita Rimkuvienė), Liūdynės kultūros centro Dembavos bendruomenės namų pagyvenusiųjų tautinių šokių grupė „Svaja“ (vad. Dainora Venslovienė), Velžio bendruomenės namų folkloro ansamblis „Gegužraibė“ (vad. Virginija Stundžienė), Velžio bendruomenės namų ir gimnazijos tautinių šokių grupė „Kupolėlė“ (vad. Jonas Marcinkevičius).

Šventės dalyvius pasveikino Panevėžio rajono mero pavaduotojas Antanas Pocius. Renginio metu buvo padėkota tautodailininkei Irenai Raščiuvienei už dailės kūrinių parodą. Vakaronėje visus linksmino dainininkas Vaidas Džezulskis.

Mūsų liaudiškas šokis nuėjo tiesų ir vaisingą kelią. Tegul ir ateityje jis išlieka tvirtas, išlaiko savo nacionalinį veidą ir nepasiduoda pasaulinei masinei kultūrai. Tikėkime, kad ir toliau jis džiugins ne tik šokančiuosius, bet ir jį reginčius žiūrovus. Linkėkime, kad kasmet „Velžio klumpė“ skaidrintų rudenišką liūdesį, kad kiekvienas, prisilietęs prie šokio širdimi, saugotų jį ir puoselėtų. Taip mes išliksime stiprūs, gyvi tautine dvasia, tuo ir garsinsim šalį.

Aušra Sidorovienė,

Liūdynės kultūros centro Velžio padalinio vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija