2013 m. sausio 4 d.    
Nr. 1
(2025)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Kronika

Bažnyčioje – tremtinių dainos

KURŠĖNAI. Kasmet lapkričio pabaigoje Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje organizuojamas respublikinis politinių kalinių ir tremtinių mišrių chorų festivalis, skirtas chorų globėjos šv. Cecilijos garbei. Šį kartą jis buvo organizuojamas tryliktą kartą. Į festivalį atvyko Ukmergės choras „Tremtinys“ (vadovė Julė Juodienė), Marijampolės choras „Goda“ (vadovė Laima Venslovienė), Jurbarko „Versmės“ choras (vadovė Violeta Michelkevičienė) ir Mažeikių choras „Atmintis“ (vadovė Zita Gužauskienė). Kuršėnams atstovavo politinių kalinių ir tremtinių choras „Tremties varpai“ (vadovė Jovita Bražukienė).

Festivalio organizatorės – Šiaulių rajono politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkė Aniceta Grikšienė ir choro „Tremties varpai“ vadovė J. Bražukienė – džiaugėsi, kad į Kuršėnus visada noriai suvažiuoja tremtinių chorai iš visos šalies. Kuršėniškiai ne tik suteikia galimybę svečiams pasirodyti ir pakoncertuoti, bet ir suruošia šventinę vakaronę.

Po šv. Mišių, kurias aukojo klebonas kun. Saulius Paliūnas, pirmieji koncertavo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos liaudies instrumentų orkestras, vadovaujamas Reginos Vaišnorienės. Jungtiniam visų festivalio kolektyvų chorui teko atlikti dešimtis patriotinių, laiko patikrintų dainų, kurios po Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios skliautais skambėjo jaudinančiai ir didingai. Jungtiniam chorui dirigavo visų kolektyvų vadovai, akompanavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Salduva“, vadovaujama Algimanto Jono Bartašiaus. Po koncerto buvo teikiamos gėlės, Padėkos raštai.

Šiaulių rajonas
XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija