2013 m. vasario 1 d.    
Nr. 5
(2029)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Humoristų juokas „Juokucyje“

Rūta Averkienė

„MTV“ žvaigždės – Irena Čeplikienė,
Birutė Akstinienė, Daiva Kielienė,
Vaclava Nanartovičienė ir Janina
Gecevičienė

„MTV“ grupės vadovę Ireną Čeplikienę
sveikina Apolonija Zizirskienė

Matuizų humoro grupės
vadovė Irena Čeplikienė

Matuizos. Kultūros centro salė vos talpino žiūrovus, susirinkusius į respublikinį humoro grupių festivalį „Juokucis“, kuriame buvo švenčiamas vienos iš šmaikščiausių Lietuvoje humoro grupių – Matuizų „MTV“ – penkiolikos metų gyvavimo sukaktis. Žodžio kišenėje niekad neieškančios Matuizų humoristės jau penkiolika metų juokauja ne tik Varėnos rajone, bet ir visoje Lietuvoje, dalyvauja įvairiose humoro šventėse ir konkursuose. Ši grupė – daugkartinė konkurso „Juokis“ laureatė, ji ne kartą filmavosi televizijos laidose „Humoro akademija“ ir „Humoro vakarienė“.

Matuiziškiai ir svečiai turėjo puikią progą pasijuokti drauge su humoro grupių artistais iš Kaišiadorių, Marcinkonių, Matuizų, su šmaikščiąja Apolonija Zizirskiene bei kitais humoristais.

Šventinį vakarą vedė sudegusio teatro artistė Apolonija Zizirskienė. Humoro grupės su jubiliejiniu gimtadieniu atvažiavę pasveikinti kolegos humoristai savo parengtose programose kandžiai išjuokė savo ir kitų ydas.

Marcinkonių humoro grupė „Spanguolė“, vadovaujama Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čeplikienės, savo programoje „S.O.S.“ ironizavo nūdienos paprasto žmogaus gyvenimą.

Žiūrovus sužavėjo Kaišiadorių estrados teatras „Vilties žibintas“, vadovaujamas Irenos Kazakevičienės ir Margaritos Rainienės. Nuo jų neatsiliko ir pačios „MTV“ žvaigždės – Irena Čeplikienė, Birutė Akstinienė, Daiva Kielienė, Vaclava Nanartovičienė ir Janina Gecevičienė. Jos šmaikščiai „pravėrė“ moterų pasaulį ir jų pastangas žūtbūt surasti savo laimę.

Matuiziškes pasveikino, Padėkos raštais apdovanojo bei pagyrų už sumanumą bei humorą negailėjo Varėnos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė. „Penkiolika metų humoro grupei yra labai daug, nes kiekvieną kartą reikia ieškoti ir rasti vis kitų, įdomių, aktualių temų, mokėti iš jų meistriškai pasijuokti, o Jūs tą sugebate“, – sakė R. Svirskienė.

Matuiziškes pasveikino ir humoristas Vaclovas Vičius bei daugybė šios grupės gerbėjų. Matuizų humoro grupės „MTV“ vadovė I. Čeplikienė dėkojo grupės artistėms, be kurių pastangų „MTV“ tikrai nebūtų gyvavusi taip ilgai.

Kad originalią humoro grupę myli ir jų pasirodymų laukia ne tik varėniškiai, bet ir visos Lietuvos žiūrovai, buvo galima įsitikinti dalyvaujant šioje šventėje, kuri ne tik matuiziškiams bet ir svečiams buvo puiki dvasinė dovana.

Varėnos rajonas
Oksanos Sereičikienės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija